Nieuws Ninove

Tutu Puaone opent vanavond Pop-Up Inghelant

Vanavond opent pop-uparena Inghelant in Ninove de deuren, op het terrein voor het Sociaal Huis in de Burchtstraat.

Voor het openingsconcert wist de dienst cultuur Tutu Puaone te strikken. Tutu Puoane, geboren in Zuid-Afrika, is uitgegroeid tot één van de meest charismatische persoonlijkheden op onze (Vlaamse) podia.

Tutu bracht al vier albums met haar eigen band uit, maar charmeerde ook met projecten rond de muziek van Joni Mitchell. Daarnaast werkt ze regelmatig samen met het Brussels Jazz Orchestra en speelde ze mee in theaterproducties als ‘Dear Winnie’ (KVS).

Begeleid door Ewout Pierreux (piano), Clemens Van der Feen (contrabas) en Dré Pallemaerts (drums) brengt Tutu Puaone, met haar prachtige stem en spontane charme, een concert met zowel eigen als Zuid-Afrikaanse composities en hier en daar een interpretatie van een standard. Bereid je voor op een hartverwarmende avond vol songs gedrenkt in jazz, soul en … Afrika.

Een hele zomer vol cultuur 

“Elke maandag kan je deze zomer in Ninove weer genieten van een mooi, warm, coronaproof concert. Een aantal namen zullen een belletje doen rinkelen, de andere kan je ontdekken, net als bij De Donderdagen”, zegt schepen voor cultuur Henri Evenepoel. “Er valt dus weer heel wat te beleven deze zomer in onze stad, en niet alleen op maandag en donderdag. Ga zeker eens naar www.ninove.be/zomer-2021 en stel je zomeragenda samen!” 

MoonlightMaandagen praktisch

– Waar? Pop-up Inghelant, Burchtstraat, Ninove
– Wanneer? Elke maandag van juli en augustus, om 20 uur
– Meer op www.ninove.be/zomer-2021

Een volledig overzicht van de optredens vind je hier.