Ninove

De Donderdagen – La Burrasca – Delphine Lecompte & Mauro

De hele zomer lang kan je genieten van gratis voorstellingen tijdens De Donderdagen. Een volledig overzicht vind je hier

La Burrasca (Fra) – Marée Noire

La Burrasca is een 100% vrouwenclub: vier van vlees en bloed en één wankele bouwkraan Marguerite. De vrouwen bevinden zich in woelig water: hun wereld is platgebrand, de kraan rest als een majestueus relict in een postapocalyptisch decor. Slangenmens Cléo Lanfranchi, muzikante Lison Maillet en trapezeartiesten Viola Grazioli et Alexia Fremaux pogen de wreedheid, de kracht en het uithoudingsvermogen van het metalen monster over te nemen, ten koste van hun eigen gratie en elegantie. ‘Mekaar vertrouwen’ is cruciaal in deze spectaculaire trapeze-act.
Ze openen de avond om 20u.

Delphine Lecompte & Mauro (Bel)

De onvoorspelbare dichteres Delphine Lecompte – intussen goed voor een tiental met lof overladen bundels – en de ontregelende muzikant Mauro Pawlowski vinden elkaar in gulzigheid en grilligheid. De woorden van de ene stuwen je op de smerige riffs van de andere naar een blasfemisch poëtisch hoogtepunt. Of hoe een dichterlijk universum en een muzikale draad elkaar vinden, botsen en compromisloos in de war raken. Delphine Lecompte is op het podium een verademing, ze zorgt ervoor dat een literaire avond meer neigt naar een rockconcert. Daarvoor is Mauro natuurlijk de ideale bondgenoot. Bovendien delen ze een passie voor stevige muziek. Het zal kletteren.
Ze gaan om 21u van start.