Ninove

De Donderdagen – Cie One Shot – Modo Grosso – Bert Vanden Berghe

De hele zomer lang kan je genieten van gratis voorstellingen tijdens De Donderdagen. Een volledig overzicht vind je hier

Cie One Shot (Bel) – One Shot!

Een Chinese paal, een zak ballen, een plank, een boormachine, vijf bijlen, een microfoon en een elektrische gitaar. En ook nog twee artiesten (Maxime Dautremont en Foucauld Falguerolles), die spelen dat ze zichzelf en elkaar bang maken. Een voorstelling met de cool van blues en de nervositeit van rockmuziek over knutselen met lef.

  • Pop-up Inghelant, Burchtstraat, Ninove
  • 20 uur

 Modo Grosso (Fra) – Entre-Cordes

‘Entre-Cordes’ is het resultaat van de ontmoeting van twee ‘koordkunstenaars’: Déborah Colucci speelt eigen composities op de 36 snaren van haar harp, Alexis Rouvre jongleert met een lang henneptouw. De twee componeren een geluids- en visuele ruimte, spelend met de striktheid van een schriftuur en de vrijheid van een improvisatie. Een wonderlijk poëtisch spektakel.

  • Oud stadhuis, Oudstrijdersplein, Ninove
  • 21 uur

Bert Vanden Berghe (Bel) – A Sensitive Case

Een man leeft in een wereld van muizenvallen. Hij start een licht absurd spel waarin kettingreacties, vliegend aas, handstand, radijzen, muizenvalmanipulaties, uitdagingen en precisiewerk hun plaats vinden. In ‘A Sensitive Case’ onderzoekt Bert Vanden Berghe samen met het publiek de consequenties van speelsheid. “Om het leven te voelen, moet je er mee spelen.”

  • Locatie wordt later meegedeeld
  • 21 uur