Ninove

De Donderdagen – 15ft6 – Moving Fire Arts – Kyoko Scholiers

De hele zomer lang kan je genieten van gratis voorstellingen tijdens De Donderdagen. Een volledig overzicht vind je hier

15ft6 (Bel) – League & Legend

15ft6 (of 4,75m) is de lengte van de ‘Russian bar’, een lange lat waarop één acrobaat door twee andere acrobaten tot wel zeven meter hoogte gelanceerd wordt. Neem daarnaast een reeks sportmateriaal dat je transformeert tot circustributen. Het resultaat is een soort supersonisch dynamisch turnen. Of spectaculair circus. ‘League & Legend’ is een ode aan creativiteit, uithoudingsvermogen en een snufje competitie. “Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder.”

  • Pop-up Inghelant, Burchtstraat, Ninove
  • 20 uur

Moving Fire Arts (Bel) – Coeur en Feu

Coeur en Feu is een bijzonder acrodans- en vuurspektakel, gekruid met spectaculaire acrobatiek en tal van vuureffecten. “Coeur en Feu nodigt je uit in een wereld van energetische interacties, rauwe schoonheid en pure magie.”

  • Twijnsterplein, Ninove
  • 21 uur

Kyoko Scholiers (Bel) – Misconnected

Theatermaakster Kyoko Scholiers liet een jaar lang een zelfgebouwd telefoonhokje rondreizen langs mannen, vrouwen en kinderen die op de een of andere manier gedisconnecteerd van de samenleving zijn: gevangenen, vluchtelingen, landlopers, prostituees, pechvogels, kinderen die opgroeien zonder mama en papa, kloosterlingen, …. Zo verzamelde ze 240 uur aan telefoongesprekken. Kyoko verwerkte de gesprekken in geluidsmontages van vijf minuten voor een installatie van vier eigenzinnige telefoonhokjes, gemonteerd op een treinspoor van 24 meter. Neem plaats in een hokje, draai een nummer en wordt getuige van een intiem gesprek met een einzelgänger. Je gaat ook letterlijk samen op weg: tijdens het luisteren bewegen de hokjes heel langzaam over het spoor; waar het spoor stopt, wordt de verbinding verbroken. Een bevreemdende ervaring die je dwingt om anders te kijken en te luisteren naar de wereld.

  • Kaaischoolstraat, Ninove
  • 26-27-28-29 augustus, telkens van 15 uur tot 18 uur en van 19 uur tot 22 uur