Nieuws Ninove Sport

KVK Ninove speelt opnieuw tegen Lokeren-Temse

Online komt er veel kritiek op het feit dat KVK Ninove de wedstrijd tegen Lokeren-Temse van afgelopen weekend opnieuw moet spelen.

De wedstrijd werd zaterdag stilgelegd door een hevige onweersbui. De scheidsrechter besliste de match stop te zetten met nog 38 minuten op de klok. Volgens het reglement moet de match in zo’n geval volledig opnieuw gespeeld worden met een 0-0 beginscore én op het veld van de tegenstander.

Boze supporters

Vooral de supporters van KVK Ninove zijn niet te spreken over die beslissing. “Ik vond het een heel vreemde beslissing van de scheidsrechter”, zegt Dirk, een trouwe supporter van KVK Ninove. “Er was duidelijk de intentie om de match opnieuw te laten herstarten, om die laatste 38 minuten nog te spelen. Maar dat gebeurde dan toch, plots, niet. Dat vond ik heel vreemd.”

Kans op beter resultaat

De spelers van KVK Ninove vinden het ook jammer dat de wedstrijd opnieuw moet gespeeld worden, maar zien dit als een kans om beter te doen dan de 1-2 die bij het stilleggen van de match op het bord stond. “Als je de wedstrijd bekijkt, waren we de wedstrijd aan het overnemen”, zegt KVK-verdediger Koen De Wannemaeker. “We werden dominant, creëerden kansen en we hadden het gevoel dat we met een tweede goal erop en erover konden gaan. Anderzijds moeten we wel inzien dat we 1-2 achter stonden. En het is nu eenmaal het reglement dat de wedstrijd nu op het terrein van de tegenstander moet doorgaan.

We hebben ingezien dat we de wedstrijd iets te naïef hebben aangepakt. We toonden iets te weinig durf. Als we meer lef tonen, kunnen de Lokeren zeker de baas. Dus in dat opzicht vertrekken we vol vertrouwen richting Lokeren”, concludeert De Wannemaeker.

De herkansing tussen KVK Ninove en Lokeren-Temse: woensdag 25 augustus om 20u in Lokeren.