Nieuws Ninove

Pop-up skatepark in het stadspark van Ninove

Skaters, steppers en BMX’ers kunnen zich van 11 juli tot en met 31 augustus 2021 uitleven op een pop-up skateterrein in het stadspark.

Pop-uppark in afwachting van nieuw terrein

Het oude skateterrein werd op 19 april afgebroken. Skaters en BMX’ers komen toen helpen bij de afbraak. En op die manier afscheid nemen van hun geliefde skateterrein. Het nieuwe terrein wordt midden september verwacht. De jeugddienst van Ninove besliste om een pop-up skateterrein te installeren.

“We zijn voor het pop-upterrein niet over één nacht ijs gegaan”, zegt Tania De Jonge, burgemeester en schepen voor jeugd. “Zo hebben we onderzocht of we nog delen konden recupereren van het oude terrein, maar dat bleek niet haalbaar en vooral niet veilig te zijn. Om onze vele steppers, skaters en BMX’ers een fijne zomer te bieden, voorzien we een pop-up, maar het is vooral uitkijken naar het nieuwe terrein, gemaakt voor en vooral door onze skaters en BMX’ers zelf.”

Goeie flow

Voor de opbouw van het pop-up skateterrein werkt de jeugddienst samen met de firma Maxextrême. In samenspraak met Ninoofse skaters en BMX’ers werd er onder andere gekozen voor de installatie van quarterpipes met verschillende hoogtes en een jump box. De opstelling is eenvoudig, maar Maxextrême zal zorgen voor een goeie flow. Zo blijven steppers, skaters en BMX’ers deze zomer niet op hun honger zitten.