Nieuws Ninove

Nieuw skatepark in stadspark gaat open

Zaterdag 27 november opent het nieuwe skatepark in het stadspark van Ninove. Skaters, bmx’ers en steppers kunnen eindelijk opnieuw terecht op hun vertrouwde plek.

Skatepark op maat

Het vroegere skatepark dateerde van 2009 en was dringend aan modernisering toe. De stad sloeg vorig jaar de handen in elkaar met Ninoofse skaters, bmx’ers en steppers, om te horen hoe zij het nieuwe skatepark zagen. Want wie weet beter wat de noden zijn dan de gebruikers zelf? Dankzij hen heeft het skatepark nu de juiste combinatie van rails, spine ramps en andere toestellen. De skaters, bmx’ers en steppers hielpen trouwens ook mee met de afbraak en de bouw. Gerrit Van Opdenbosch, fervent bmx’er, is alvast enthousiast: “Ninove bood ons, de skateparkgebruikers, inspraak in de keuze van de nieuwe toestellen. Samen kwamen we tot een fantastisch ontwerp, waar we zelf konden aan meebouwen. Een heel fijne ervaring!”

Trainingspak

Dat er volop getraind zal worden in het nieuwe park, staat al vast: “Ninove is altijd een centraal punt geweest binnen de bmx-gemeenschap in België. Hierdoor is dit de perfecte plaats om dit prachtige skatepark te plaatsen. Er zijn verschillende skateparken in België maar tot nu toe was er nergens een locatie waar intensief getraind kon worden. Trainingsparken zijn wel nodig om deze, inmiddels olympische, sporten op de kaart te kunnen blijven zetten. Ninove heeft absoluut een primeur met dit trainingspark!”, aldus een gelukkige Gerrit.

Participatie loont

Dat dit nieuwe skatepark tot stand kwam op basis van een participatietraject, stemt burgemeester Tania De Jonge heel tevreden: “We willen als stad kansen bieden aan de burger om mee te denken en te beslissen over Ninove waar dat mogelijk is. Dit participatief project is echt een meerwaarde voor onze jeugd en werd enorm positief onthaald. Het is heel jammer dat we omwille van corona geen groot openingsfeest kunnen organiseren, maar dat belet niet dat men het park nu al in gebruik kan nemen. Die plechtige opening volgt trouwens zeker nog vanaf het moment dat de pandemie opnieuw onder controle is.”