Nieuws Ninove

Plannen voor nieuw bijgebouw aan Hospitaalkapel goedgekeurd

Het Ninoofse stadsbestuur keurde de vergunning goed voor een nieuw bijgebouw aan het toeristisch bezoekerscentrum, beter gekend als de Hospitaalkapel. Die locatie bevindt zich dicht bij de Inghelantsite, vlak bij de Dender en het stadscentrum. Eerst zal het oude gebouw gesloopt worden.

Het nieuwe bijgebouw voorziet een onthaal, vergaderruimtes, een werkruimte, stockageruimtes en sanitaire voorzieningen die bezoekers ook als openbare toiletten kunnen gebruiken. Het ontwerp houdt rekening met de erfgoedwaarde van de historische kapel en heeft aandacht voor hernieuwbare energie (zonnepanelen, een warmtepomp, isolatie).

SOLVA werd aangesteld als bouwheer, de opdracht zelf werd toevertrouwd aan DAT Architectenburo uit Zottegem. De timing voor de werken wordt binnenkort opgesteld. Tijdens de werken kan de dienst toerisme geopend blijven in de kapel.

“De dienst toerisme krijgt met deze verbouwing een volwaardige thuis. Deze unieke locatie op de rand van de toekomstige nieuwe stadstuin op de Inghelantsite wordt de toegangsdeur voor de toeristen die onze stad komen bezoeken. Met als mooi extraatje de moderne openbare toiletten die voorzien zijn in het nieuwe gebouw, een faciliteit die we al jaren missen in onze stad”, zegt schepen van toerisme Alain Triest (Open VLD).