Nieuws Ninove

Restaurant “De Bakermat” behoudt score van 14/20 in Gault&Millau

Restaurant “De Bakermat” in Ninove behoudt zijn score van 14/20 in de nieuwe Gault&Millau-gids.

Een spannende dag voor heel wat chef-koks en restaurants in ons land. De nieuwe editie van de Gault&Millau-gids werd in Brussel voorgesteld. De grote winnaar was Tim Boury met zijn restaurant “Boury” in Roeselare. Hij kreeg van de culinaire gids een topscore van maar liefst 19/20. Ook in Ninove was het nagels bijten op de Leopoldlaan, maar restaurant “De Bakermat” behoudt zijn score van 14/20. Een bevestiging van het culinaire niveau in Ninove.

“In 2024 mogen chef Kevin Graf en echtgenote-gastvrouw Barbara Wantens tien kaarsjes uitblazen. Sedertdien zijn ze de culinaire vaandeldragers bij uitstek in Ninove”, schrijft de Gault&Millau over het restaurant. “Interessante wijnkelder met veel Franse referenties naast Italiaanse en Spaanse wijnen.”

Het koppel kreeg begin dit jaar ook z’n eerste Michelinster.

De Bakermat in Ninove krijgt eerste Michelinster: “Advies voor andere chefs? Je eigen ding doen, dat is het belangrijkste”