Ninove Sport

Record aantal renners aan de start van Grote Prijs Beeckman – De Caluwé.

Op de nationale feeststag, donderdag 21 juli, wordt de 79e Grote Prijs Beeckman – De Caluwé gereden. Een wielerwedstrijd voor elite renners met contract, over 13 ronden van 13km met start en aankomst op de Onderwijslaan in Ninove.

“Het belooft een pracht editie te worden”, aldus Pascal Carael van de vzw Denderclub. “Tot op heden zijn er 150 renners ingeschreven, maar ik verwacht dat we dit jaar een record aantal renners zullen morgen verwelkomen”, zegt Carael. Er mogen dit jaar 175 renners starten. Er zijn 13 internationale ploegen ingeschreven uit Ierland, Canada, Zuid-Amerika, Nieuw-Zeeland, Korea, Australië, Nederland, Skandinavië en uiteraad verschillende Belgische ploegen.

De winnaar van vorig jaar, Jens Reynders is er terug bij. Sasha Weemaes, 4e op het Belgisch kampioenschap, is ook van de partij. Ex-Belgisch kampioen veldrijden Laurens Sweeck tekent ook present, alsook Michael Vanthourenhout, Jérome Baugnies, Julien van den Brande en Dries de Bondt, ex-Belgisch kampioen, ex-winnaar in Ninove en dit jaar ritwinnaar in de Giro ‘d Italia.

Beluister hieronder het interview met Pascal Carael van de vzw Denderclub.

@vzw Denderclub