Sport

Voetbalcompetitie stil tot eind januari: ook KVK Ninove speelt voorlopig niet

Alle competitiematchen van tweede amateur tot en met vierde provinciale worden tot en met 28 januari 2022 niet meer gespeeld. Dat besliste Voetbal Vlaanderen. In onze buurt zullen daardoor onder meer de wedstrijden van KVK Ninove niet meer doorgaan.

Door de verstrengde coronamaatregelen is er geen publiek meer welkom tijdens voetbalwedstrijden. Heel wat ploegen zagen het niet ziet om zonder publiek te spelen, omdat ze zo heel wat inkomsten mislopen. Voetbal Vlaanderen besliste daarom vandaag om alle wedstrijden van tweede amateur tot en met vierde provinciale tot en met 28 januari niet te laten doorgaan.

Andere wedstrijden

De competities van de jeugd-, recreatie-, reserve- en minivoetbalploegen blijven wel doorgaan. Vriendschappelijke wedstrijden, ook die van eerste ploegen, kunnen doorgaan. Daarbij is publiek ook niet toegelaten.

Enkel jonge deelnemers tot en met 17 jaar of G-sporters die nood hebben aan begeleiding mogen zich laten vergezellen door maximum twee meerderjarige personen. De kantines mogen openblijven conform de horecaregels.