Sport

De Rode Duivels halen de finale!

In deze blog neemt DJ Bjorn je mee naar het WK in Qatar, figuurlijk dan toch! Je komt alles te weten over onze Rode Duivels, maar ook weetjes en feiten. Onze Rode duivels halen de finale op het WK in Qatar! Althans dat voorspelt het grootste gerenommeerde statistiekbureau Gracenotes.

Komende zondag, 20 november, wordt het WK in Qatar afgetrapt. Voor de eerste keer in 22 edities trekt het circus naar het Midden-Oosten. Op 18 december zullen we weten wie Frankrijk opvolgt als wereldkampioen, op het nu al meest controversiële voetbaltoernooi ooit. Vandaag; België speelt de finale en 5 tips om duurzaam naar het WK te kijken.

Rode Duivels in de finale!

We kunnen al beginnen dromen. Want het gerenommeerde statistiekbureau Gracenotes voorspelt de WK finale Brazilië – België. Meer dan een miljoen simulaties werden er gemaakt. Die resultaten verzamelde het bedrijf en daarvan werd een knock-out fase gemaakt. Die geeft weer dat onze Belgen na de groepsfase Duitsland zullen kloppen. Om in de kwart finale te winnen van Portugal. En jawel, ook Frankrijk moet er aan geloven in de halve finale. Wereldkampioen dat worden we volgens de statistieken dan weer niet. Het parcours van Brazilië ziet er als volgt uit volgens Gracenotes. Na de groepsfase een ruime overwinning tegen Uruguay. In de kwart finale spelen ze Spanje naar huis. Om nadien te winnen van aartsrivaal Argentinië in de halve finale.

Tijdens het WK zelf zullen er elke dag nieuwe simulaties gemaakt worden. Die zullen dan uiteraard rekening houden met alles wat er op het WK gebeurt. Denk maar aan blessures, uitsluitingen en andere informatie.

Duurzaam kijken naar het WK het kan!

Ik geef je graag nog 5 tips mee waardoor jij het komende WK geld kan besparen 😉

1: Kom samen met je vrienden en kijk naar 1 televisietoestel op dezelfde locatie. Je bespaart een hoop elektriciteit en verwarmingskosten. Kies iemand die een LED-tv heeft!

2: Hoe meer zielen hoe meer vreugd! Spreek af met vrienden en ga kijken op een locatie waar een groot scherm hangt. Geen elektriciteit en verwarmingskosten! En met hoe meer je bent hoe lager de verwarming daar moet.
Ik geef je graag 2 locaties waar je kan gaan kijken : Bij ons in Ninove  kan je naar zaal the Mauritz. Ikzelf ga kijken in de Filatuur in Aalst. We zorgen daar met Discobar Caravan voor de ambiance!

3: Ben je niet in de mogelijkheid om samen te kijken? Kijk dan op een tablet of pc. De CO2-uitstoot kan tot acht keer lager zijn dan bij een tv-toestel. Kijk dan wel via de ethernet kabel, want mobiele data vergroot juist weer de CO2-uitstoot. Een hele wedstrijd kijken via 4G komt ongeveer overeen met 16 km in een benzineauto rijden.

4: Blijf je thuis en heb je een hongertje? Neem dan de airfryer in plaats van de friteuse of de oven. Dat scheelt hem een hoop op de elektriciteitsrekening.

5: Vergeet wat je aan het begin van dit artikel gelezen hebt. Koop geen driekleurige feestartikelen of aangepaste kledij. Hou ook je ballonnen, confetti en slingers voor 26 Februari 2023 (Carnaval Ninove). Wie weet liggen we er na de eerste ronde al uit!

Lees ook: 5 DINGEN DIE JE NOG NIET WIST OVER DIT WK!