Nieuws Ninove

Proevertjesmarkt bij Buurderij Ninove-Atom

In het weekend van 13 mei start opnieuw de ‘Week van de Korte Keten’. Dat is een initiatief dat de landbouw en het plattenland dichter bij de mensen brengt. Bovendien blies Buurderij Ninove-Atom onlangs drie kaarsjes uit. “Redenen genoeg om een feestelijke proevertjesmarkt te organiseren.”

Op zaterdag 13 mei kun je op Herlinckhof van 11.00 uur tot 14.00 uur aan de standjes komen proeven van artisanale salami, yoghurt, vollegrond aardbeien, enz. Rond de middag brengen ‘De Lampadeirs’ muzikale gezelligheid met gitaar, mandoline, mondharmonica en viool.

Wat is Korte Keten?

De Korte Keten creëert een rechtstreekse band tussen de producent en de consument. Het betekent een vorm van steun voor lokale handel; Boodschappen doen recht van bij de boer. De afstand die de voeding aflegt, is beperkt en het aanbod volgt de seizoenen. Je leert de boer, zijn verhaal en zijn productiemethodes kennen en betaalt een eerlijke prijs voor een (h)eerlijk en puur product. Tijdens de ‘Week van de Korte Keten’ wil men het platteland en onze landbouw dichter bij de mensen brengen. Boeren en artisanale producenten uit heel Vlaanderen zetten dan hun lokale producten en hun passie in de kijker.

Op de proevertjesmarkt zullen onder andere De Seizoenshoeve (groenten en aardbeien uit Ninove), Dubbeldoel (zuivel en rundsvlees uit Gooik), Schapenmelkerij Bosschelle (zuivel en schapenvlees uit Denderhoutem) en Pure Chocoa (artisanale chocolatier uit Schepdaal die werkt vanaf de cacaoboon) de smaakpapillen verwennen. Wie wil, kan ook producten ter plekke kopen. Dit evenement biedt de perfecte kans om op deze unieke locatie aan de rand van Ninove te ontdekken wat de Buurderij en haar ambachtelijke producenten te bieden hebben.

Praktisch

Waar: Herlinckhof, Vijversweg 3, 9406 Ninove
Wanneer: zaterdag 13 mei 2023 van 11u tot 14u