Nieuws

Buurderij Ninove organiseert 5 juni fietstocht Lekker Lokaal

Op zaterdag 5 juni organiseert Buurderij Ninove de fietstocht Lekker Lokaal. In je eigen groep en op eigen tempo fiets je een lus van 30km of 43km langs mooie Pajotse wegen.

Onderweg bieden enkele boeren en ambachtelijke producenten jou een proevertje. Je neemt een kijkje op hun boerderij en geniet intussen met hun drankje, ijsje, … van de omgeving.

De Korte Keten in beweging

Van 15 tot 23 mei vindt de Week van de Korte Keten plaats. De korte keten, dat is lekker, gezond en eerlijk eten, rechtstreeks van de boer. Tijdens de Week van de Korte Keten zetten tal van boerenun producten op een plezante manier in de kijker. Zo ook Buurderij Ninove! Tijdens de fietstocht snuif je de sfeer van het boerenleven op, ontmoet je de mensen die voor onze voeding zorgen.

Weinig voedselkilometers    

Een Buurderij is een initiatief van Boeren & Buren, een netwerk voor de rechtstreekse verkoop van lokaal voedsel. In een Buurderij verkopen lokale boeren en ambachtelijke producenten samen hun producten. Als klant leer je het verhaal achter je voedsel kennen. De boer maakt kennis met zijn klanten (‘de buren’) en kan zo de vinger aan de pols houden.  België telt ongeveer 100 Buurderijen, met een plaatselijke buurderij-verantwoordelijke en met plaatselijke producenten. In de Buurderij van Ninove werkt verantwoordelijke Jamien samen met een tiental producenten uit de streek. De gemiddelde afstand tussen de buurderij in Ninove en haar producenten bedraagt 15km.

Elke week vers van de boer

In een Buurderij koop je o.a. groenten, brood, zuivel, vlees, vegetarische bereidingen uit de buurt.
Vers, op het ritme van de seizoenen en met een eerlijke prijs voor de producent.
Je plaatst jouw bestelling online op www.buurderij-ninove.be, gezellig vanuit jouw zetel of op de trein. Op vrijdag bereiden de producenten met zorg jouw bestelling voor en op zaterdag staat alles voor je klaar. Op zaterdagvoormiddag ontvang je op Herlinckhof (Vijverweg 3) jouw boodschappen uit handen van de boeren. Op zaterdagnamiddag overhandigt Jamien in Ninia Shopping Center jouw bestelling. Je bestelt hoe vaak en hoe veel je wil. Je hangt niet vast aan vaste pakketten of aan een abonnement. Doordat mensen op voorhand bestellen, wordt voedselverspilling tegengegaan. We merken dat veel Ninovieters interesse hebben in lokale voeding, dat ze willen weten wat ze eten. Buurderij Ninove vierde onlangs haar eerste verjaardag en vulde intussen 3000 boodschappenmandjes.