Sport

Ploegen kunnen zich inschrijven voor vierde Ninoofs petanquetornooi

Tot vrijdag 22 maart kunnen petanqueteams zich inschrijven voor de vierde editie van het Ninoofs recreatief petanquetornooi. Een team moet bestaan uit minstens drie en maximaal vijf spelers. Voor elke wedstrijd moeten zeker drie spelers beschikbaar zijn. Nieuw dit jaar is dat er meerdere finales worden gespeeld.

Na de paasvakantie gaat de vierde editie van het Ninoofs recreatief petanquetornooi van start. Het idee van dit zomertornooi ontstond naar aanleiding van het digitaal participatieplatform van de Stad Ninove, waarbij dorpen, wijken of verenigingen het tegen elkaar opnemen in een stedelijk petanquetornooi. Het idee is inmiddels uitgegroeid tot een succes met vorig jaar 24 ingeschreven ploegen.

Elke ploeg kiest een kapitein en een thuisterrein ergens in Groot-Ninove. Om het recreatief karakter te behouden, mag er in elk team maar één competitiespeler zijn.

Een beeld van de finaledag in 2023 © Dirk Dhertoge

In de eerste ronde worden de ingeschreven teams onderverdeeld in poules. Elke ploeg neemt het tegen elkaar op in een heen- en terugwedstrijd. De loting van deze poules vindt plaats op woensdag 27 maart om 19.00 uur in de cafetaria van sporthal ‘t Sportstekske waarop iedereen is uitgenodigd. In de tweede ronde wordt, net als vorig jaar, gewerkt met rechtstreekse uitschakeling. Dit alles zal opnieuw uitmonden in een finaledag op autovrije zondag 22 september, op een hiervoor speciaal aangelegd pop-up terrein op de Graanmarkt in hartje Ninove.

In tegenstelling tot vorige edities worden dit jaar meerdere finales gespeeld. Na de eerste ronde worden de ploegen opgedeeld in een ‘Champions League’, ‘Sub League’ en ‘Fun League’. Op die manier krijgen teams die minder presteerden in de eerste ronde alsnog de kans om een finale te spelen op de Graanmarkt.

Meer info vind je bij de stedelijke sportdienst (Fanno Nijst) op het nummer 054/50.53.50 of door te mailen naar petanque@ninove.be. Je kan ook de facebookpagina ‘Petanque Ninove’ raadplegen voor alle details.