Meerbeke Nieuws Ninove

‘Wijk Ter Duyst’ wint eerste Ninoofse petanquetornooi

Het eerste Ninoofse petanquetornooi tussen dorpen en wijken zit erop. Wijk Ter Duyst haalde het in de grote finale tegen “Rapste ’t Ierst” uit Meerbeke met 2-0.

Ter Duyst bleek te sterk: het eerste spel haalden ze met 5 ballen in één worp binnen met 13-11.  In het tweede spel deden ze dat nog eens over met 4 ballen in één worp, uitslag 13-8. De gloednieuwe wisselbeker gaat voor minstens een jaartje richting Wijk ter Duyst.

In de kleine finale om de derde plaats haalden OKRA uit de Abdijstraat het met 2-1 tegen “Petankt Ze” uit Okegem. “Petankt Ze” haalde nochtans het eerste spel binnen met 13-7, maar moest dan tweemaal de duimen leggen tegen OKRA met 13-7 en 13-5.

Dit eerste petanquetornooi was zonder meer een voltreffer. In zijn slotwoord bedankte schepen van Sport Marc Torrekens de aangename en gezellige sfeer waarin de wedstrijden zijn doorgegaan. Sport brengt mensen bij elkaar, het is tegelijk competitief en werkt verbindend.

Ninove heeft de jongste jaren heeft geïnvesteerd in de aanleg en het regelmatig onderhoud van petanqueterreinen in de verschillende dorpen en wijken van Ninove: ze gaan dit zeker blijven doen en het is dankbaar dat deze terreinen op die manier nu regelmatig worden gebruikt.