Ninove

1e groot Ninoofs petanquetornooi zoekt kapiteins

De sportdienst organiseert deze zomer een petanquetornooi tussen verschillende deelgemeenten/wijken. Een uitwerking van 1 van de ideeën die voortvloeiden uit het 100 x 100 project van stad.

 De sportdienst sprong graag op de organisatie van dit tornooi, en werkte het concept verder uit. Zij zoeken nu in eerste instantie petanquekapiteins/trekkers per gemeente of wijk.

Kapiteins gezocht

De kapiteins/trekkers gaan op zoek naar ploegen binnen hun gemeente/wijk en plannen de wedstrijden van de voorrondes voor 31 juli. Uit deze voorrondes komt er 1 winnende ploeg per gemeente/wijk, die het in ronde 2 via poulesysteem opnemen tegen elkaar. Deva poules worden via lottrekking bepaald en de wedstrijden worden afgewerkt met een heen- en terugwedstrijd.

Deze wedstrijden moeten voor 30 augustus afgewerkt te zijn. De halve finale en finale worden dan betwist op neutraal terrein, op zondag 19 september.

Wie zijn ploeg heeft samengesteld stuurt daarna de naam van de ploeg en de naam van de teamspelers (een team bestaat uit 3 leden en een reservespeler) naar sport@ninove.be.

De trekkers houden de uitslagen bij en bezorgen deze aan de sportdienst.

Ideeën voor de buurt

Het idee voor dit petanquetornooi, een echte dorpenchallenge, vloeit voort uit het 100 x 100 project, een participatieronde waarbij de stad opriep om goeie ideeën voor de buurt te posten op mijn.ninove.be. De haalbare ideeën die meer dan 100 stemmen haalden zouden na akkoord van het stadsbestuur in uitvoer gaan. Het petanquetornooi is de eerste verwezenlijking.