Herbeluister

Jan Benoot van CSS Outdoor Living Ninove: “besloten om de stap naar eerste provinciale niet meer te zetten”

Basketbalclub CSS Outdoor Living Ninove organiseert voor de vijfde keer Basketball XL op zaterdag 16 maart in sporthal ‘t Sportstekske. Het doel van Basketball XL is om het basketbal te promoten in Ninove, maar ook om de sport in een ander daglicht te zetten. Daarnaast liet voorzitter Jan Benoot weten dat hij de club volgend jaar niet inschrijft in eerste provinciale.

Met Basketball XL zet CSS Outdoor Living Ninove de sport beter in de kaart in onze regio. Het wordt een dag vol basket met de nodige randanimatie op de achtergrond, inclusief een VIP-gedeelte, frietkraam, cheerleaders en DJ Alaert On Dance. De zaal wordt opgesplitst in twee delen, zodat de jeugd de kans krijgt om eens op het “grote veld” te spelen. “Dit is een evenement waarbij het clubgevoel sterk naar boven komt”, aldus de voorzitter.

Het programma:

  • 9u: BBC CSS Outdoor Living Ninove U14A – Eksaarde U14A
  • 11u: BBC CSS Outdoor Living Ninove U16A – De Rode Leeuwen U16A
  • 13u: BBC CSS Outdoor Living Ninove U21A – Alsemberg J21A
  • 15u: BBC CSS Outdoor Living Ninove C – Helios Zottegem D
  • 17u: BBC CSS Outdoor Living Ninove B – BC Lede B
  • 20u: BBC CSS Outdoor Living Ninove A – BC Lede A

Drie ploegen van de Ninoofse club spelen in provinciale reeksen. De A-ploeg staat momenteel op een gevaarlijke 12de plaats in het klassement. De club heeft dan ook beslist om volgend jaar de stap richting eerste provinciale niet te zetten. “Dat heeft te maken met het feit dat we vandaag geen competitiewaardige ploeg kunnen inschrijven. We spelen dit seizoen nog uit met onze A-ploeg en gaan ons volgend jaar focussen op de jeugd, omdat we daar veel potentieel zien”, zegt de voorzitter. De C-ploeg daarentegen levert goede prestaties en heeft ambitie om opnieuw in derde provinciale te spelen. Hen staat er in ieder geval een spannende periode te wachten.