Sport

Nipt verlies voor BBC CSS Outdoor Living Ninove A

In het basketbal verloor CSS Outdoor Living Ninove A nipt van Gent Oost Eagles. De B- en de C-ploeg wonnen wel. Al heeft het niet veel gescheeld of de wedstrijd van Ninove C moest afgelast worden.

Het lijkt wel het seizoen van net niet voor de A-ploeg van BBC CSS Outdoor Living Ninove. Zaterdag speelden ze opnieuw een degelijke wedstrijd. Op anderhalve minuut van het einde naderden ze zelfs tot op twee punten van de winst, doch opnieuw werd de rol gelost en verloren met 74-84.

De B-ploeg daarentegen zette dit weekend een stap richting behoud in derde provinciale na winst tegen Gaver. Niettegenstaande Gavere de hekkensluiter van de reeks is, werd het toch nog een stevige partij. In het laatste kwart bouwde Ninove B de kloof uit tot 14 punten. Daarna werd tactisch uitgespeeld. Een verdiende derde overwinning. Uitslag: 67-61.

Ninove C werd ei zo na geconfronteerd met een nieuwe afgelasting. Opnieuw sijpelde er water door het dak van ‘t Sportstekske. Een probleem dat al een maand aansleept en maar niet opgelost raakt. Mede door de goodwill van de scheidsrechters, de tegenstander en Bilel, een medewerker die tussendoor het water met een dweil opdroogde, kon de wedstrijd toch doorgaan. Deze perikelen hebben de C-ploeg echter niet uit haar lood geslagen. Ze lieten een klinkende overwinning optekenen tegen Ronse-Kluisbergen. Uitslag: 91-62.