Nieuws Ninove

Openbare verlichting zal ‘s nachts stilaan opnieuw branden in Ninove

Fluvius begint op maandag 9 oktober met de manuele aanpassing van alle cabines om de openbare verlichting ’s nachts opnieuw te laten branden in Ninove. De netbeheerder start met de binnenstad, daarna volgen de deelgemeenten. Het zal ongeveer drie tot vier weken duren vooraleer alle cabines zijn omgeschakeld.

Eind juni gaf het stadsbestuur van Ninove Fluvius de opdracht om de straatverlichting ‘s nachts opnieuw te laten branden. Tot nu toe was de netbeheerder daar nog niet in geslaagd, maar binnenkort komt daar stapsgewijs verandering in. Vanaf maandag 9 oktober zal de verlichting over het volledige grondgebied pas worden gedoofd vanaf 00.00 uur en dus niet vanaf 23.00 uur. Het licht gaat sowieso weer aan om 5.00 uur. Verder zullen de lichten blijven branden op vrijdag, zaterdag én zondag (en dus niet enkel op vrijdag en zaterdag).

“De beslissing om in het kader van energiebesparing de openbare verlichting ’s nachts te doven was terecht, maar nu de prijzen opnieuw op een normaal niveau zitten, werd dit ondergeschikt aan de veiligheid van onze inwoners”, zegt burgemeester Tania De Jonge (Open Vld). “Net als een aantal andere steden en gemeenten besliste de stad om de openbare verlichting tijdens de nacht opnieuw te laten branden. We zijn daarbij afhankelijk van de timing van Fluvius, maar vanaf 9 oktober kunnen zij nu starten met het stelselmatig opnieuw aansteken van de nachtverlichting, zowel in de stad als in de dorpen.”