Nieuws Ninove

Stadsarchief tijdelijk gesloten voor verhuis naar nieuwe plek in stadhuis

Het stadsarchief van Ninove, ondergebracht in de kelders van het stadhuis aan de Centrumlaan, barst stilaan uit haar voegen. Het verhuist nu naar de eerste verdieping en zal pas op 14 december opnieuw de deuren openen.

Omwille van plaatsgebrek zocht de stad Ninove onlangs een alternatief om het stadsarchief te huisvesten. Het archief bevond zich in de kelderverdieping van het stadhuis, site Centrumlaan, tot nu.

Door de verhuis van heel wat stadsdiensten naar het balieplein aan de Bevrijdingslaan kwam het gelijkvloers van het stadhuis in de Centrumlaan plots vrij. Hierdoor verhuist het archief nu van de kelders naar de eerste verdieping, waar een nieuwe aangename leeszaal wordt ingericht en bezoekers opzoekingswerk kunnen doen. Door de verhuis sluiten de deuren van het archief van 27 november tot 13 december. Op 14 december openen de deuren opnieuw.

“Het doet veel plezier dat het archief kan verhuizen naar een lichtrijke, klantvriendelijke plek in het stadhuis”, reageert Joost Arents, schepen bevoegd voor archief. “Voor zowel de bezoekers als voor de medewerkers wordt het stadsarchief een aangename plek om te werken, lezen en opzoekingswerk te doen.”