Herbeluister

Ontdek het verhaal achter de portrettenreeks: “Al wie je ziet is Ninoviet(er)”

Wat is het verhaal achter de portretten die je kan bewonderen in de Vuurkruisersstraat in Ninove? Julie van Vluchtelingenwerk Vlaanderen legt het uit!

Vanaf zaterdag kan je in Ninove de openluchtexpo ‘Al wie je ziet is Ninoviet(er)’ bewonderen in het parkje in de Vuurkruisersstraat in Ninove. De expo maakt deel uit van het ‘Inside Out Project’, een internationaal kunstproject dat startte in New York, waar intussen al meer dan 524.000 mensen in 152 landen aan deelnamen.

Inside Out Ninove

‘Al wie je ziet is Ninoviet(er)’ kwam tot stand door de enthousiaste projectgroep ‘Inside Out Ninove’ met omkadering van Vluchtelingenwerk Vlaanderen, Avansa Vlaamse Ardennen-Dender en Curieus vzw en met steun van Stad Ninove.

Voor deze buitenexpo stonden 66 Ninovieters voor de lens van de Ninoofse fotografe Bouchra Radi Mejdoubi. De reusachtige portretten worden bevestigd aan de muur op de hoek van de Vuurkruisersstraat en de Geraardsbergsestraat.

Positief statement voor een warm Ninove

“Al wie je ziet is Ninoviet(er)’ is meer dan een portrettenreeks. De tentoonstelling wil een positief statement maken voor een warm Ninove. We gaan voor een mooie toekomst waarin iedereen verschillend is, en toch gelijk. We dromen van een warme samenleving en een fijne stad om in te wonen. Met het Inside Out project zetten we de Ninoofse diversiteit in de kijker.”

Julie werkt voor Vluchtelingenwerk Vlaanderen, die medeorganisator van het project in Ninove is. Ze kwam langs in de studio van Radio Ninove.

Beluister hieronder het volledig gesprek.