Nieuws Ninove

CASCO zet werk van 14 kunstenaars in de kijker

De eerste editie van CASCO, het kunstproject dat in 2021 Ninoofse beeldende kunstenaars de kans bood om in de moeilijke coronaperiode toch eens met hun werk naar buiten te komen, werd een succes. En dus herhaalt dienst cultuur het project.

Maar liefst veertien kunstenaars reageerden op de oproep om deel te nemen. Allemaal zijn ze ofwel afkomstig van Ninove, ofwel actief in onze stad, bijvoorbeeld aan de academie beeldende kunst. Ze tonen hun werk van 26 mei 2022 tot en met 6 juni 2022 in de Liberale Kring en de Koepoort.

CASCO presenteert werk van Antoine De Wael, Bart De Freyne, Claude Dendauw, Danny Goessens, Eric De Saedeleer, Frans Neuckermans, Hilde Roels, Line Timmermans, Maggy Ronsijn, Marianne Van Herreweghe, Mieke Van Cauter, Paul D’Haese, Toon Baro en Yoline Van De Keere.

Gevarieerde expo

Van schilderkunst en keramiek naar fotografie en mixed media, tot installaties en woordkunst: de veertien CASCO-kunstenaars zorgen voor een gevarieerde expo.

Elke kunstenaar krijgt de vrijheid om zijn of haar eigenheid naar boven te halen, maar gaat tegelijkertijd ook op zoek naar evenwicht: evenwicht met de ruimte (zowel de plechtige balzaal en de statige Koepoort als twee ‘ruwe’ ruimtes) en evenwicht met de andere deelnemers.

Openingsuren en locatie

  • CASCO is open tijdens het (verlengde) Hemelvaart- en Pinksterweekend: op 26, 27, 28 en 29 mei 2022 en 4, 5 en 6 juni 2022, telkens van 14 uur tot 18 uur
  • Locatie: Liberale Kring (ingang via Dreefstraat 16) en Koepoort