Nieuws Ninove

Politie kan gewelddadige confrontatie voorkomen

De interventiediensten van de lokale politie Ninove hebben woensdag een gewelddadige confrontatie kunnen voorkomen. Kort na de middag kwam er een melding binnen van een samenscholing in de binnenstad, maar de politie kon aan de hand van camerabeelden ervoor zorgen dat die niet uit de hand liep. 

“De samenscholing ging gepaard met veel geroep en getier. Een gewelddadige confrontatie was niet uitgesloten”, laat de lokale politie van Ninove weten. Het incident speelde zich af op drie plaatsen in de binnenstad. Een aantal jongeren gingen steeds lopen van de politie, maar kon tegengehouden worden voor het incident uit de hand liep.

Live camerabeelden

“Het Risico Taxatie Instrument (RTI), dat de camerabeelden kan opvolgen vanuit Gent, kon de vluchtrichting en actuele positie van de jongeren bepalen en doorgeven aan de ploegen op het terrein. Met bijstand van omliggende zones konden de meeste jongeren op die manier tegengehouden worden voordat het tot een gewelddadig conflict kwam.”

Een paar jongen waren in het bezit van voorwerpen die als wapen konden gebruikt worden. De politie nam deze voorwerpen in beslag. Een aantal amokmakers werd bestuurlijk opgesloten voor de tijd die nodig was om de openbare orde te herstellen. De ouders van de minderjarige amokmakers werden op de hoogte gebracht. De jongeren die niet op het grondgebied Ninove wonen werden begeleid naar het openbaar vervoer.

Er is momenteel onduidelijkheid over de aanleiding van de confrontatie.