Nieuws Ninove

Ninove eert schrijver-stadsgenoot Willy Roggeman met expo

Van 16 december 2022 tot 19 februari 2023 presenteert de dienst cultuur in het oud stadhuis een tentoonstelling over leven en werk van Willy Roggeman. 

Van 16 december tot 19 februari is er in het oud stadhuis een tentoonstelling te zien waarin leven en werk van deze literaire reus wordt gepresenteerd: tekst, beeld én geluid. Voor het eerst treedt de schrijver ook als schilder naar buiten. En er zijn teksten te zien die geen lezer ooit onder ogen kreeg.

Jazzmuziek

Liefhebbers van de literatuur en de moderne naoorlogse jazz zijn bij deze tentoonstelling aan het juiste adres. Maar ook voor wie een boon heeft voor de geschiedenis van Ninove, valt in ‘Een leven geschreven’ veel te ontdekken. In deze tentoonstelling wordt eindelijk duidelijk hoezeer Roggemans werk geworteld is in het leven van de stad waarin het tot stand kwam.

Lezingen

Tijdens de duur van de tentoonstelling vinden drie lezingen plaats.

  • Donderdag 15 december (de openingsavond) leidt Melissa Giardina een gesprek met Jürgen Pieters (UGent, beheerder Willy Roggeman Archief) en Kris Latoir (uitgeverij Het Balanseer) over Roggemans plaats in de geschiedenis van de Vlaamse literatuur.
  • Dinsdag 17 januari vertelt jazzmuzikant en -publicist Marc Van den Hoof over de invloed die Roggeman had als jazzcriticus.
  • Woensdag 15 februari praten Jürgen Pieters (UGent, beheerder Willy Roggeman Archief), Hendrik Defoort en Frank Vanlangenhove (Boekentoren) over het belang van zijn stad voor zijn sterk autobiografische teksten.

Alle lezingen vinden plaats in het oud stadhuis, starten om 20 uur en zijn gratis.