Nieuws Ninove

Kerstverlichting Ninove laat op zich wachten, maar Rudolf brandt!

Het blijft voorlopig wachten op de kerstverlichting in Ninove en de deelgemeenten. Het stadsbestuur wou op 9 december alle verlichting officieel aansteken, maar enkel Rudolf het lichtgevende rendier staat al te schitteren.

“Eind mei keurde de gemeenteraad een uitgebreid aankoopdossier van kerstverlichting goed. Maar door de hoge energiekosten zag de stad zich genoodzaakt de aankoop te annuleren en opnieuw over te gaan tot het huren van kerstverlichting”, klinkt het.

Maar problemen bij de leverancier gooien voorlopig roet in het eten van de kerstsfeer in Ninove. “Onze leverancier kreeg de opdracht om de sfeerverlichting vanaf de eerste week van december te laten branden, maar hij heeft jammer genoeg vertraging. We verwachten dat alles tegen de start van ‘Ninove Wintert’ brandt.”

Kerstbomen en raamtekendoos

Door de problemen geeft enkel Rudolf, het rendier dat aan woonzorgcentrum Klateringen staat, licht. In de loop van de komende dagen zullen de andere sfeerelementen in Ninove aangebracht worden aan het station, het Oud Stadhuis, de Centrumlaan, het Dr. Frans Hemmeryckxplein en het Niniaplein.

Nieuw dit jaar zijn de kerstbomen in alle deelgemeenten van Ninove. Daarnaast kregen alle handelaars in Ninove ook een raamtekendoos om raamtekeningen aan te brengen op de etalage van hun winkel.

Beluister hieronder het interview met schepen Alain Triest (Open VLD):