Nieuws Ninove

Ga op zoek met Rudy het rendier tijdens kerstzoektocht

Van 16 december tot 16 januari organiseert de jeugddienst een kerstzoektocht in het centrum van Ninove.

Rudy is het kleinste rendier van de Kerstman en is een beetje onhandig. Daardoor mag hij niet mee met de slee om de cadeautjes rond te brengen. Rudy mag de Kerstman wel helpen bij het versieren van de kerstboom, maar dat kan hij natuurlijk niet alleen. Rudy heeft daarvoor hulp nodig.

Tijdens de tocht van 4 km helpen de kinderen rendier Rudy met het vinden van de allermooiste kerstversiering voor in de kerstboom. De kerstversieringen (20 raamstickers in totaal) zijn verspreid over het centrum van Ninove te vinden. Als de kindjes een kerstversiering gevonden hebben, mogen ze de overeenkomstige sticker uit het startpakketje op de kerstboomkaart kleven.

Voor deze kerstzoektocht kan je vanaf maandag 12 december een gratis startpakket afhalen bij Dreamland (Centrumlaan, Ninove) of de bib (Graanmarkt 12, Ninove). In dit startpakket zit een ‘Buddy van Rudy’ sticker, een stickervel met de kerstversiering, een postkaart met de te versieren kerstboom en een diploma voor beste helper van de Kerstman.

Deze kerstzoektocht is in samenwerking met auteur en illustrator Kathleen Amant.