Nieuws Ninove

Ninove doet mee met BE-alert test op 5 oktober

Op donderdag 5 oktober houden verschillende steden en gemeenten in België een BE-Alert test. De stad Ninove doet opnieuw mee en spoort haar inwoners aan om zich online in te schrijven.

Inwoners van Ninove die ingeschreven zijn op BE-Alert zullen op 5 oktober via sms, telefoon of e-mail het volgende testbericht ontvangen:
‘Test BE-Alert stad Ninove. Dit is een test. Geen reactie vereist. Meer info over de werking van be-alert op www.be-alert.be.

Door BE-Alert te testen, kan de stad de nodige procedures inoefenen. Bovendien wil ze hiermee haar inwoners bewust maken van het feit dat het belangrijk is om meteen op de hoogte te zijn bij een noodsituatie. Deze test is ook de ideale gelegenheid voor inwoners die nog niet zijn ingeschreven om zich te registreren op deze website.

Eenmaal je geregistreerd bent, zal je een testbericht ontvangen. Vul ook het inschrijvingsformulier op de website zo volledig mogelijk in.

Wat is BE-Alert?

BE-Alert is een alarmeringssysteem waarmee je wordt verwittigd bij een noodsituatie. Dankzij BE-Alert kan een burgemeester, gouverneur of de Minister van Binnenlandse Zaken een bericht uitsturen naar iedereen die impact kan ondervinden van een noodsituatie. Zo kan je op een snelle manier de nodige aanbevelingen krijgen, bv. ramen en deuren te sluiten bij een brand. Je kan een BE-Alert bericht krijgen via sms, telefoon of e-mail.

Actualiseer je gegevens

Het is belangrijk dat je jouw profiel op BE-Alert goed onderhoudt. Je kan jouw persoonlijke gegevens op elk moment aanvullen, wijzigen of zelfs verwijderen. Bovendien kan je tot vijf adressen registreren. Voeg dus naast je thuisadres zeker ook je werkplaats en enkele andere belangrijke adressen toe (bv. familie). Dit doe je in slechts enkele stappen:

  • Surf naar www.be-alert.be
  • Meld je aan met jouw e-mailadres en het paswoord dat je koos bij je registratie.
  • Kijk je gegevens na en pas deze indien nodig aan
  • Klik onderaan op de knop ‘Bevestigen’