Sport

Succes voor BBC CSS Outdoor Living Ninove in derby

Het voorbije weekend stonden er twee derby’s tegen de buren uit Denderleeuw op het programma voor BBC CSS Outdoor Living Ninove. Zo’n derby brengt altijd een speciale sfeer mee. Eigenlijk  waren er drie derby’s,  maar omwille van onvoldoende scheidsrechters werd de match van de C-ploeg verplaatst. 

De supporters kregen twee spannende wedstrijden te zien. De B-ploeg stond de ganse wedstrijd op voorsprong, maar er kwam nooit een geruststellende kloof. Op het einde van de match lukten een paar mooi shots en werd het kloofje toch 10 punten. Die voorsprong werd niet meer uit handen gegeven en de winst was binnen.

BBC CSS Outdoor Living Ninove B – BBC Olympia Denderleeuw B : 67-55.

Voor 200 toeschouwers werd de derby van de senioren A een echt spektakelstuk. Olympia Denderleeuw bood zeer goed weerwerk en bij de rust keek Ninove A tegen een achterstand van 10 punten aan. Peptalk en wat tactisch bijsturingen zorgden ervoor dat Ninove met goede moed aan de tweede helft begon.

Aangemoedigd door de vele supporters werd stelselmatig aan de achterstand geknabbeld.  Op drie minuten van het einde, bij een gelijke stand, wist Brent Bornauw een driepunter te scoren en werd hij matchwinnaar.  De senioren A bouwden een voorsprong van een achttal punten op die ze goed verdedigden en zo de winst veilig stelden.

BBC CSS Outdoor Living Ninove A – BBC Olympia Denderleeuw A :  81-77.