Nieuws Ninove

‘Feest in de Spiegeltent’ komt opnieuw naar het stadspark

Zestien Ninoofse verenigingen en stadsdiensten zetten van 18 tot en met 29 mei twintig leuke activiteiten op poten in de spiegeltent aan het stadspark tijdens de derde editie van ‘Feest in de Spiegeltent’.

De derde editie van ‘Feest in de Spiegeltent’ vindt plaats in het stadspark, dichtbij voetgangersbrug ‘t Oeversteksken. Van donderdag 18 mei tot maandag 29 mei kan je er twaalf dagen lang terecht voor jazz, dans, optredens, spelletjes en een flinke dosis sfeer.  

Zestien verschillende stadsdiensten en verenigingen zagen in de spiegeltent een gedroomd decor voor hun activiteit. De dienst cultuur en evenementen van de stad Ninove zorgt voor de nodige ondersteuning om dit feest in goede banen te leiden.

Jazz, Folk en Dansplezier

Openen doet ‘Feest in de Spiegeltent’ met optredens van de Big Band 9600 en crooner Jimmy Colman. Ook het slotconcert van Bram Weijters’ Crazy Men is een must voor elke jazzliefhebber. De academie Muziek, Woord en Dans brengt met hun ‘JazzPopRock’ nog een mooie aanvulling op het laatste. Als je na de Lentedrink van het stadsbestuur nog uit wil, heb je geluk. Yah Tararah gaat die avond met z’n ‘Gaas, Gaas, Balkanparty’ het dak van de tent blazen.

De Gezonghen Mes nodigt elke ervaren of beginnende muzikant uit om samen te komen jammen. Liedjes van Rufiin De Decker en andere volkse nummers kan je samen zingen aan De Lange Zangtafel van Muziekmozaïek. De talentenjacht Open Mic van CC De Plomblom zet verschillende nieuwe artiesten op de planken, waarbij de aanwezigen hun favoriet tot publiekswinnaar mogen kronen. Wie zin heeft in een sfeervolle themafuif zit drie keer goed. Ninofmedia gaat nostalgisch met haar ‘50-70-80’s Hits’. De Lions Club gaat voor de roerende jaren ‘20 met hun ‘The Great Gatsby Party’. De Foesjelieers gaan ook voluit met hun ‘Ballroom Night’ en strikten Bram & Lennert als gastheren.

Dansclub De Salvandy leert je de basis discoswing en geeft je ‘s avonds de kans om je nieuwe passen te testen bij dansorkest De Doorbrekers. Neos Ninove gooit het over een heel andere boeg en brengt met hun demo en workshop Line dance het Wilde Westen naar de tent. Wie zeker weet dat z’n algemene kennis op punt staat, kan zich – per ploeg van vier – inschrijven voor de Spiegeltentquiz van café Ragtime.

Kamal Kharmach

Kamal Kharmach werd gestrikt door Unizo Ninove en brengt met ‘Een stand van zaken’ op humoristische wijze een lezing over de valkuilen bij het ondernemen. De jongsten worden vermaakt met de ontspannende spelletjesnamiddag van jeugdraad Voesj en het kinderconcert ‘Ik en den Theo’ georganiseerd door fanfare Yah Tararah.

Liefhebbers van een pakkend verhaal kunnen terecht bij de Levende Bibliotheek van Avansa. Je reserveert een levend boek en gaat in gesprek met iemand met een uniek verhaal. Op de ‘Dialoogavond: Durf te vragen’ geven vertegenwoordigers van Ninoofse geloofsgemeenschapen antwoord op de vragen die je misschien nooit zou durven stellen. Je kan op voorhand online anoniem een vraag insturen.

Veel activiteiten zijn gratis en vrij toegankelijk. Soms moet je inschrijven of tickets kopen. Alle info vind je op de website van Stad Ninove.