Nieuws Ninove

Stadsapp breidt uit met meldingensysteem en digitale brievenbox

Vanaf vandaag kan je via de app van de stad Ninove ook meldingen doen en digitaal brieven ontvangen. Het is de zoveelste stap in het digitaliseringsproces van de stad.

De stad Ninove zet al een tijd in op digitalisering. Zo kan je heel wat attesten eenvoudig aanvragen via het thuisloket. Vandaag gaat de stad nog enkele stappen verder in die digitalisering, en kan je via de app ook meldingen doen en digitaal brieven ontvangen.

Geo-locatie en eBox

Zie je sluikstort, een losliggende tegel of een diepe put in de weg? Dan kan je dat nu via de stadsapp melden met geo-locatie (waarbij je smartphone aangeeft waar je je bevindt), zodat meteen wordt meegegeven waar het afval, de tegel of put precies ligt.

Als je in de app je eBox hebt geactiveerd, zal je binnenkort ook brieven van de stad digitaal ontvangen, net zoals bij de Vlaamse en Federale overheid. Digitaal ontvang je de brieven sneller én ze blijven jaren in je digitale brievenbus zitten, wat handig is als je ze later nog nodig zou hebben. De uitrol van de digitale verzending zal geleidelijk aan gebeuren, maar de eerste brieven zal je dit voorjaar al ontvangen.

“Door de centrale rol van de Ninove-app in dit verhaal, wordt je smartphone stilaan een minigemeentehuis in je broekzak”, zegt Joost Arents, schepen bevoegd voor digitalisering. “In de app zal je de komende maanden en jaren trouwens steeds meer functionaliteiten vinden. Zo kan je sinds enkele weken ook checken wanneer je je uitgeleende boeken moet inleveren in de bib. Gebruik je liever een computer, dan vind je alle functionaliteiten uiteraard ook nog op het grote scherm op de website van de stad.”

Je vindt de Ninove-app in de Google Play Store en App Store. Aanmelden op de eBox kan hier.