Nieuws

Raad Lokale Economie Denderleeuw lanceert ‘Wandelend Netwerk’ voor lokale ondernemers

De Raad Lokale Economie van Denderleeuw lanceert een ‘wandelend netwerk’ voor lokale ondernemers in en rond de gemeente onder begeleiding van Cynthia Ghysels, Life Planner en Business Coach. Het initiatief krijgt de steun van de provincie Oost-Vlaanderen en is bedoeld om plaatselijke ondernemers te ondersteunen.

De Raad Lokale Economie van Denderleeuw wil ondernemers helpen om een frisse wind te laten waaien in zowel hun hoofd als hun bedrijf. Het lanceert daarom een wandelend netwerk in samenwerking met Life Planner en Business Coach Cynthia Ghysels met de steun van provincie Oost-Vlaanderen. Het concept begint met drie lokale wandelingen van telkens twee uur doorheen het jaar om de formule te testen en zo ondernemers dichter bij zichzelf en bij anderen te brengen.

Stap voor stap

“We hoorden meer en meer dat ondernemers vaak worstelen met zichzelf, als persoon en als ondernemer, zeker in deze uitdagende tijden.”– Kurt Van der Kelen, voorzitter van de Raad Lokale Economie Denderleeuw

“Samen wandelen met andere ondernemers geeft energie”, klinkt het. “Het brengt gedachten in beweging en wakkert creativiteit aan. Door het hoofd leeg te maken, krijgt men achteraf meer voor elkaar. Zo versterkt men niet alleen als mens, ook het ondernemerschap en het netwerk komen in beweging.”

Volgens voorzitter van de Raad Lokale Economie Denderleeuw Kurt Van der Kelen is een ‘Wandelend Netwerk’ de ideale manier om elk type ondernemer op een constructieve manier te begeleiden. Zeker met het professionele advies van Cynthia Ghysels.  “Als adviesorgaan voor Denderleeuw willen we onze ondernemers op deze manier in beweging brengen. Zo hopen we iedereen individueel te steunen in hun eigen traject en ook als groep te stimuleren om meer samen te werken en nieuwe initiatieven op te starten. Samen kunnen we meer ondernemen, stap voor stap”, aldus Van der Kelen.

Persoonlijke ontwikkeling

Vaak ontbreekt het ondernemers aan de inspiratie en tijd om hieraan te werken, daarom is dit initiatief zo belangrijk. Samen wandelen met andere ondernemers zorgt voor zuurstof in de eigen geest, bouwt een ondersteunend netwerk uit en brengt zo een nieuwe ondernemersdynamiek in beweging in eigen gemeente.– Cynthia Ghysels, Life Planner en Business Coach

Als gecertificeerde en ervaren coach bereidt Cynthia Ghysels elke wandelworkshop voor met een thema, vragen, en individuele en/of groepsoefeningen. Als coach en mentor luistert ze naar elke uitdaging en deelt ze haar tips en tricks voor de ondernemer als persoon en de onderneming zelf tijdens en na de wandeling. “Of je nu een handelaar, freelancer, dienstverlener of vakman bent, je kan zakelijke groei bereiken wanneer je voldoende aandacht besteedt aan je eigen ontwikkeling”, motiveert ze.

Gespreide sessies

Het concept start met drie wandelingen van twee uur op een rustig tempo doorheen Denderleeuw op volgende data en tijdstippen:

  • Maandag 15 mei om 7u30;
  • Woensdag 21 juni om 19u00;
  • Donderdag 14 september om 7u30

De wandelingen zijn volledig gratis voor ondernemers in Denderleeuw. Ondernemers die niet in Denderleeuw gevestigd zijn, mogen ook deelnemen mits een bijdrage van 20 euro per wandeling.

Op zondag 30 april biedt de Raad Lokale Economie een infosessie met ontbijt aan om 10.00 uur in het Kasteeltje in Denderleeuw. Daar zullen de leden en Cynthia Ghysels het concept meer toelichten en de eerste inschrijvingen noteren. Het ontbijt is gratis voor lokale ondernemers in Denderleeuw. Andere ondernemers leveren een bijdrage van €15. Inschrijven voor het ontbijt en/of de wandelingen kan via deze link.