Nieuws Ninove

Winkelpark Ninouter opent op 1 juni

De werken aan het nieuwe Ninoofse Winkelpark Ninouter gaan de laatste rechte lijn in. De 6 winkels worden momenteel ingericht en op 1 juni zwaaien de deuren feestelijk open. Ninouter wordt een CO2-neutraal gebouw in uitbating.

Negen maanden geleden startten de bouwwerken voor Winkelpark Ninouter, vandaag is men bezig met de afwerking van het gebouw en is het alle hens aan dek in de verschillende winkels voor de inrichtingswerken.

Naast de komst van de eerste Jumbo supermarkt in de ruime regio, zullen ook tuinmeubelketen Exterioo, JBC, Lidl, meubelketen Jysk en schoenen- en kledingzaak Molders een plaats vinden op het 10.000 m² grote winkelpark. De 6 handelszaken zijn samen goed voor zo’n 110 jobs. Voor Exterioo (het vroegere Overstock) en JBC wordt het een verhuis, voor Lidl een tweede vestiging en de andere 3 winkels zijn nieuwkomers in Ninove.

Gezien het aandeel nieuwe handelszaken beperkt is verwacht investeerder Mitiska REIM dan ook nauwelijks bijkomende concurrentie voor de binnenstad.

 Vlotte én veilige ontsluiting

Er werd het voorbije jaar niet alleen druk gewerkt aan de bouw van het nieuwe winkelpark, ook op de N8 werden er door het Agentschap Wegen en Verkeer werken uitgevoerd. Met de aanleg van twee keerlussen op de N8 en vrijliggende fietspaden streeft men, naast een vlotte ontsluiting van Ninouter, ook naar een verbeterde doorstroming en verkeersveiligheid op de N8. De files en kop-staart aanrijdingen door linksafslaande voertuigen zullen verdwenen zijn.

De werken aan de N8 schieten goed op en voor de opening van Ninouter op 1 juni zou alles moeten afgewerkt geraken.

Ninouter zal dus niet alleen goed bereikbaar zijn voor auto’s, de parking biedt plaats aan ruim 320 wagens, ook fietsers zullen het nieuwe winkelpark vlot kunnen bereiken en hun tweewieler veilig stallen op een van de fietsparkeerplaatsen op het winkelpark.

Toonbeeld van duurzaamheid

Ninouter zet volop in op duurzaamheid. Er komt LED verlichting, de parkeervakken zijn waterdoorlatend en regenwater wordt gebufferd en hergebruikt door de winkels.  Op de volledige dakoppervlakte komen 2.500 zonnepanelen, samen goed voor een geïnstalleerd vermogen van 1,2 MWp. Dat komt overeen met het elektriciteitsverbruik van 300 gezinnen en zal een jaarlijkse besparing van meer dan 350 ton CO2 opleveren. De stroom die de zonnepanelen opwekken, gaat naar de winkels en de 6 laadpunten voor elektrische voertuigen.

“Met Winkelpark Ninouter zetten we sterk in op duurzaamheid en ook onze huurders werken hieraan mee.  Met hen ondertekenden we een zogenaamde ‘groene huurovereenkomst’ of ‘green lease’.  Hierin verbinden de winkels zich ertoe om op basis van concrete maatregelen duurzaam om te gaan met energie en water”, zegt Jan Du Bois van vastgoedinvesteerder Mitiska REIM.

Winkelpark Ninouter opent op woensdag 1 juni de deuren. Op woensdag 1 juni en zaterdag 4 juni vinden feestelijke activiteiten en winacties plaats voor alle bezoekers. Meer info daarover volgt binnenkort.

Over Winkelpark Ninouter

Winkelpark Ninouter is een project van vastgoedinvesteerder Mitiska REIM. Het is gelegen aan de Brakselsesteenweg in Ninove en biedt plaats aan 6 winkels. Er worden 320 autoparkeerplaatsen voorzien en overdekte fietsparkeerplaatsen. De grote publiekstrekker wordt de eerste Jumbo supermarkt van de ruime regio.  Mitiska REIM ambieert met Ninouter een future-proof winkelpark te bouwen. De huurders kunnen gebruik maken van de energie opgewekt door de zonnepanelen op het dak. Onder andere een insectenhotel en inheemse beplanting stimuleren de biodiversiteit.