Nieuws

Garage Central blaast 85 kaarsjes uit

Opel Central Ninove vierde zaterdag 7 mei haar 85ste verjaardag.

In de toonzaal van de garage aan de Désiré de Bodtkaai kon een honderdtal genodigden genieten van een gezellige avond.  De viering werd verzorgd door de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans. Burgemeester Tania De Jonge kwam Pascal Carael en broer Patrick feliciteren met het 85-jarig bestaan van Opel Central Ninove.

Derde generatie

In de schaduw van de Denderbrug vormen Pascal, Chris en Patrick Carael al de derde generatie van het familiebedrijf. Het verhaal van Garage Central begon in 1937 in de Weggevoerdenstraat. Waar nu Keukens De Abdij staat, begon Albert Carael te sleutelen aan auto’s. Later verhuisde hij naar de Burchtstraat om in 1947 zijn intrek te nemen in de gebouwen tegenover de Oude Kaaibrug.

Albert gaf in 1976 de fakkel door aan zijn zoon Pierre. Intussen was Garage Central al een tijdje hoofdverdeler van Opel met een nieuwe infrastructuur aan Désiré de Bodtkaai. In de jaren 80 schakelde Pierre stilaan maar zeker zijn drie zonen in: Pascal, Chris en Patrick.

Toen Garage Central in 1987 haar gouden jubileum vierde, was de derde generatie er actief. Naast de werkplaats beschikken de drie broers en hun medewerkers momenteel over een toonzaal voor 17 wagens, een exporuimte voor tweedehandswagens, kantoren en verkooplokalen.

Verenigingsleven

Garage Central is regelmatig gebruikt voor carnavalsfeesten. Chris Carael is voorzitter van NKV De Zjiëlen, Patrick was stadsprins in 1988 en is bestuurslid van de Prinsencaemere Ninove, en Pascal is o.a. voorzitter van de vzw Koninklijke Karnavalraad Ninove. De garage steunt ook diverse verenigingen en activiteiten.