Nieuws Ninove

Ninoofse Wettels On Fire mikken op culinaire WK-titel

Het Ninoofse Wettels On Fire BBQ-team, dat volgend jaar 10 kaarsjes uitblaast, gaat ‘s werelds grootse uitdaging aan tijdens het wereldkampioenschap Culinair BBQ op 3 en 4 september in het Stadspark in Torhout. 

Na de disciplines SCA (Steak Cookoff Association), waarin alles draait rond die ene perfecte steak, en KCBS (Kansas City Barbecue Society) rond de typisch Amerikaanse klassiekers, is het nu de beurt aan de discipline culinair BBQ.

De Ninoofse Wettels zijn niet aan hun proefstuk toe en sleepten diverse prijzen binnen in de disciplines SCA en KCBS en behaalden daarnaast al vele nationale en internationale prijzen op culinair niveau. Zo werden ze Belgisch vicekampioen in 2013 en werden ze in 2015 runner up in de categorie Vegetarisch op het WK in Gotenburg.

Beluister hieronder het gesprek met Michel Devos van De Ninoofse Wettels On Fire:

Meer dan 80 teams uit de hele wereld zullen strijden in de door de pandemie twee jaar doorgeschoven Belgische editie. Dit wordt zonder meer een hoogtepunt voor de barbecueliefhebber en er zal een smeltkroes te zien zijn van onder andere Zuid- & Latijns-Amerikaanse, Europese en Mexicaanse invloeden en smaken. Landen als Argentinië, Brazilië, Mexico, Ghana, Chili, Guatemala, El Salvador, de Verenigde Staten en meer doen mee. 

Elk team krijgt een eigen reeks ingrediënten. Enkel daarmee zal worden gekookt en gestreden om de podiumplaatsen in één van de categorieën: Vis, Kip, Ribben, Varkenshouder, Rund en Dessert.

Cooking from the homeland

Naast smaak en textuur worden er ook punten uitgedeeld voor presentatie, garnering en creativiteit. Veel aandacht zal ook gaan naar de bijkomende categorie ‘Cooking from the homeland’, waarbij elk team zijn lokale trots kan demonstreren. Bij deze publieksdiscipline zullen de naar verwachting 30.000 bezoekers hun oordeel kunnen vellen. Het maakt eveneens deel uit van het riante aanbod op ‘s werelds grootste en waarschijnlijk lekkerste hapje-tapje BBQ-event.

Wettels geleid door Master Cook Patrick De Gendt

De Wettels gaan de strijd aan in hun vertrouwde team, geleid door Master Cook Patrick De Gendt, die sinds het ontstaan van het team voor de culinaire kampen de krijtlijnen uittekent. Iedereen is welkom tijdens het WBQA-event. De Wettels kregen stand nummer 2 toegewezen.

Vergeet zeker niet hun stand te bezoeken en proef er hun op hooi gerookte Iberico varkenshaasje, met het huisgemaakte Wettels on fire BBQ-worstje op een bedje van wortelzalf.