Nieuws Ninove

Bike Republic neemt CycloM in Ninove en Aalst over

Bike Republic zet zijn expansie verder met de overname van CycloM-winkels in de Denderstreek.

Bike Republic, de fietsenketen van Colruyt Group, neemt vanaf 1 september 2022 CycloM in Ninove en Aalst over. Beide winkels worden binnenkort in een Bike Republic-jasje gestopt. Het team van CycloM blijft weliswaar op post. Bike Republic Aalst en Ninove worden inmiddels de 26e en 27e winkel van Bike Republic en volgen kort na de overname van IMP Bike in Evere – de eerste Bike Republic in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Het is een eivolle zomer bij Bike Republic. De fietsenketen van Colruyt Group plantte met de overname van IMP Bike in Evere nog maar net zijn vlag in Brussel en er volgt alweer een nieuw hoofdstuk in het expansieverhaal. CycloM, de fietsenzaak met vestigingen in Ninove en Aalst, wordt Bike Republic. Die snelle uitbreiding past binnen een bewuste strategie en ambitie om in een razendsnel veranderende fietsbranche dé referentie te worden op vlak van e-bikes en slimme mobiliteit.

Bike Republic vestiging in Ninove

Schaalvergroting alsmaar belangrijker

Er is een revolutie gaande in de fietsensector en net daarom blijft Bike Republic actief op zoek naar opportuniteiten. “Het klinkt tegenstrijdig, maar het is net de enorme populariteit van fietsen die heel wat kleinere fietsenzaken in woelig water laat terechtkomen. De coronapandemie zorgde voor enorm lange levertermijnen en tekorten bij bepaalde leveranciers. En nu ook de brandstofprijzen torenhoog zijn, gaan mensen bewuster nadenken over hun mobiliteit. We zien de vraag naar elektrische fietsen dus niet meteen dalen en daarom worden schaalvergroting en de uitbreiding van de eigen voorraden steeds belangrijker.” aldus Wim Teerlynck, algemeen directeur. 

Op naar 60 winkels in België

Bike Republic wil voor zijn klanten een compagnon de route voor elk moment zijn. Naast service en vakmanschap wordt ook volop ingezet op toegankelijkheid. “Het is onze ambitie om de komende jaren ons winkelpark uit te breiden naar 60 winkels in Vlaanderen, Brussel en Wallonië”, vertelt Teerlynck. “Onderzoek heeft aangetoond dat klanten bereid zijn om gemiddeld tot 20 minuten te rijden naar een goede fietsenwinkel. We streven daarom naar een dekking die het iedereen mogelijk maakt om binnen die tijdspanne in een Bike Republic-winkel te staan. De Denderstreek was tot nu toe nog een ‘blinde vlek’ voor ons. Daar komt nu dus verandering in met de overname van CycloM.”

Hetzelfde team, een ruimer aanbod

Het gemotiveerde team dat de afgelopen jaren van CycloM een succesverhaal heeft gemaakt, blijft bestaan. Meer zelfs: Bike Republic zoekt extra verkopers en technici om de collega’s in Aalst en Ninove te versterken. Klanten blijven dus welkom met hun fiets voor onderhoud en herstelling, ook al kochten ze die elders. Ook het assortiment blijft momenteel behouden en wordt in de nabije toekomst verder uitgebreid met een mooi gamma elektrische fietsen en speed-pedelecs van verschillende merken. Zaakvoerder Marijn Van den Bleeken zal vanuit zijn expertise de businessontwikkeling van Bike Republic mee ondersteunen.

 

Bike Republic team in Ninove

Ook bedrijven kunnen terecht bij Bike Republic

Bedrijven en KMO’s kunnen terecht bij Bike Republic in Aalst en Ninove om bedrijfsfietsen aan te kopen of te leasen. Om bedrijfsleiders en HR-managers van A tot Z te ondersteunen en te ontzorgen, stelt de B2B-afdeling van Bike Republic zelfs een fietsplan op maat samen. Zo kunnen werkgevers de mobiliteit van hun medewerkers makkelijk duurzamer en vooral ook efficiënter maken.