Nieuws Voorde

Startschot van het eerste Oldscool rusthuisfestival in Voorde

Met de steun van de Vlaamse overheid gaat ‘Oldscool’ volgend jaar op het terrein van WZC Wilgendries-Voorde het allereerste rusthuisfestival in Vlaanderen organiseren.

Oldscool is een toonzettende gemeenschap die oud en jong wil verbinden op een vernuftige manier. Aangezien oldies gek zijn op rock-‘n-roll en steeds meer jongeren zich verdiepen in de muziek van vroeger speelt leeftijd niet langer een rol. En waarmee kan je die connectie beter in de verf zetten dan met een festival? Het wordt een warm spektakel vol humor, muziek, theater en andere verrassingen. De bedoeling is om een onvergetelijke dag te organiseren voor meerdere generaties.

In de aanloop van het ‘Oldscool rusthuisfestival’ in 2023 worden binnenkort tal van try-outs opgezet in heel Vlaanderen waarop iedereen welkom is. Op zaterdagnamiddag 3 september van dit jaar vindt het eerste event al plaats: een ‘Comedy Chantant’ met zomerbar. 

Wie kan je verwachten? 

Artiesten als Gunter Lamoot, Freddy Wally, beatboxer Serdi en de singalong-opzwepers van Zie Ze Zingen zullen bewoners, hun familie en vrienden én buurtbewoners entertainen met muziek en comedy. Het wordt een unieke en zotte namiddag.

Cultuur in woonzorgcentra

“Van animatie naar programmatie” is de omwenteling die Geertrui Coppens wil realiseren in woonzorgcentra. Het is immers perfect mogelijk om cafetaria’s zonder grote ingrepen om te toveren tot zalen waar, net als in een cultureel centrum, aan programmatie wordt gedaan. Cultuur kan van woonzorgcentra the place to be maken waar meerdere generaties met volle goesting elkaar ontmoeten.