Meerbeke Ninove

Hartencollege Meerbeke start met stickeractie ‘Helm Op Fluo Top!’

Vrijdag 15 oktober organiseert het Hartencollege basisonderwijs Meerbeke haar jaarlijkse Strapdag. Op die dag stappen en trappen de leerlingen naar school. Nieuw dit jaar is dat de school van de herfstvakantie tot de krokusvakantie zal meedoen met de actie “Helm Op Fluo Top!”.

Verkeersouders

‘Een jaar geleden hebben de verkeersouders een werkgroep opgestart. Zij willen zich vrijwillig inzetten voor meer verkeersveiligheid rondom de school en op weg van en naar school. Tijdens corona heeft de verkeerswerkgroep een actie rond de parkeerdruk gehouden om het parkeerbeleid van de school te promoten. Dat kon op veel enthousiasme rekenen’, klinkt het.

Stickeractie

‘Bedoeling dit jaar is de veiligheid van de jonge voetgangers en fietsers te vergroten die in de donkere wintermaanden extra kwetsbaar zijn. Een fluohesje maakt dat ze beter en van op een grotere afstand zichtbaar zijn. Gebeurt er toch een ongeval, dan verlaagt een helm het risico op een ernstig hoofdletsel.

De leerlingen krijgen elk een spaarkaart. Komen ze met een fluohesje naar school, krijgen ze een sticker. Dragen ze een helm, dan krijgen ze een tweede. Vanaf 21 stickers kunnen ze individuele prijzen winnen en met 60 stickers kunnen ze naar de Zoo van Antwerpen, Planckendael of Bobbejaanland. De leerlingen kunnen ook klassikaal sparen voor een daguitstap en andere toffe prijzen.’