Ninove Sport

Jana Van Der Veken naar EK Cyclo-Cross

Bondscoach Sven Vanthourenhout heeft de 17-jarige Ninoofse Jana Van Der Veken van de ploeg Acrog-Tormans geselecteerd om deel te nemen aan het Europese Kampioenschap Cyclocross voor dames junioren.

Jana startte dit veldritseizoen als tweedejaars junior en schitterde begin dit jaar nog op het BK veldrijden, waar ze knap brons pakte. Dat ze ook op het einde van dit jaar nog in vorm is, bewees ze begin september rond het fort van Kessel. Ze werd derde tussen de dames elite en pakte op die manier de winst bij de juniores. En daar houdt het niet op : een derde plaats in Wiekevorst wordt gevolgd door twee keer winst in respectievelijk Kasterlee en Herenthout.

Zondag 30 oktober rijdt ze ter voorbereiding nog de vierde manche van de Wereldbeker Cyclocross in Maasmechelen. Jana combineert momenteel Cyclocross met mountainbiken en het rijden op de weg. Jana verkiest, naar eigen zeggen, het veldrijden. Ze kijkt enorm uit naar haar eerste EK-deelname, maar gaat er zonder verwachtingen naartoe. Eind september liep ze corona op waardoor ze pas komende zondag een eerste keer de Europese concurrentie zal kunnen inschatten.

Xaydee Van Sinaey uit Schendelbeke, die overigens in het zelfde team als Jana rijdt, werd ook geselecteerd voor het EK veldrijden. Fleur Moors, Lore De Schepper, Shanyl De Schoesitter en Lore Sas vervolledigen de selectie bij de dames juniores.

Het EK veldrijden wordt voor de derde keer in België georganiseerd. De twintigste editie vindt plaats in de hoofdstad van Wallonië, bij de Citadel van Namen. Sinds 2009 is dit de plaats waar de befaamde en spectaculaire Citadelcross wordt gereden op misschien wel het spectaculairste parcours van de wereld. Al zal voor het EK het parcours wel wat aangepast worden. De wedstrijd voor dames junioren staat gepland op zaterdag 5 november om 11u00.

Lees ook:
https://www.radioninove.be/jana-van-der-veken-opnieuw-aan-de-beter-hand-na-ek-cyclocross-veldrijden-ninove/