Sport

Aankomst Omloop Het Nieuwsblad verhuist naar Elisabethlaan

De aankomstlijn van de Omloop het Nieuwsblad verhuist volgend jaar van de Onderwijslaan naar de Elisabethlaan. De samenwerking tussen de stad Ninove en de Omloop het Nieuwsblad werd met drie jaar verlengd. Dat betekent dat de aankomst voor de openingsklassieker tot minstens 2025 in Ninove zal liggen. De finale met Muur van Geraardsbergen en Bosberg blijft behouden.

Al vijf jaar lang is Ninove de aankomstplaats van de Omloop Het Nieuwsblad, de opener van het Vlaamse wielervoorjaar. Sinds 2018 wordt die gereden tussen Gent en Ninove. Het eerste jaar lag de aankomstlijn op de Halsesteenweg in Meerbeke. Nadien werd deze verplaatst naar de Onderwijslaan in het Ninoofse Centrum.

Gaststad tot 2025

“We zijn enorm verheugd dat we opnieuw de gaststad mogen zijn voor de mooie openingsklassieker. Tot 2025 komt de Omloop het Nieuwsblad aan in onze stad en dat met een prachtige nieuwe aankomstplaats, de Elisabethlaan. We kijken nu al uit naar zaterdag 25 februari 2023”, zegt burgemeester Tania De Jonghe (Open VLD).

Elisabethlaan

“De verhuis van de aankomst naar de Elisabethlaan zal een sportief aantrekkelijkere laatste kilometer opleveren”, Nicolas Denys, Head of Road bij Flanders Classics. “We finishen nu op een bredere aankomst die bovendien licht bergop ligt. Daarnaast geeft deze aankomst ons ook op organisatorisch vlak meer ruimte. De verbinding met het centrum van Ninove is uiteraard heel belangrijk en blijft door het opstellen van de teambussen in de Centrumlaan ook behouden.”

Lees ook: NOG 100 DAGEN EN ‘T IS KOERS!