Ninove Sport

Jana Van Der Veken opnieuw aan de betere hand na EK Cyclo-cross

De Ninoofse Jana Van Der Veken is opnieuw aan de betere hand. Ze zit terug op de fiets en werd vandaag 4e in Niel. Een week nadat ze noodgedwongen moest opgeven op het EK cyclo-cross in Namen. Ze viel toen letterlijk van haar fiets.

Jana Van Der Veken stond vandaag aan de start van de jaarmarktcross in Niel (Antwerpen), een UCI cyclocross Klasse I veldwedstrijd. Dat betekend dat ze haar wedstrijd als junior rijdt tussen de dames elite. Er kwamen 50 deelneemsters aan de start in Niel voor het veldrijden. In een duel met Denise Betsema wist Ceylin Alvarado zich de sterkste te tonen bij de dames Elite. De Belgische Inge Van Der Heijden legt beslag op de derde plaats.

“Voor en tijdens de wedstrijd voelde ik me goed. Ik heb geen seconde gedacht aan het voorval op het EK”

Daarnaast streden de dames juniores nog voor de winst. De Britse Cat Ferguson *(15e) wint voor Shanyl De Schoesitter *(20e), opnieuw een Britse Imogen Wolff *(24e) kan op de derde trede van het podium plaats nemen. Vervolgens vinden we de Ninoofse Jana Van Der Veken *(31e) op een knappe 4e plaats terug.
* (Eindklassement tussen de dames elite)

“Ik onthoud vooral mijn eerste wedstrijd helft. Het parcours met kleine bergjes lag me goed. Het tweede deel van de koers verliep wel iets minder vlot”, klinkt het bij Jana.

De volledige uitslag van de wedstrijd vind je hier.

EK cyclocross:

Vorige week moest Jana nog noodgedwongen opgeven in Namen tijdens haar eerste EK wedstrijd. In de tweede ronde viel ze letterlijk van haar fiets. Na onderzoek door de hulpdiensten bleek het te gaan om hypoglycemie, een te lage bloedsuikerspiegel.

“Het was voor mij de eerste keer dat ik dit ervaarde, de precieze oorzaak is mij nog niet duidelijk”

Er werd een bijkomend bloedonderzoek gedaan, maar alles bleek oké te zijn. Er staat nog een echocardiografie gepland om te kijken of er iets aan de hand is met haar hart.

“Van de val op het EK weet ik niets meer, het besef kwam pas in het ziekenhuis”

Jana herinnerde zich niets meer tot op het ogenblik dat mama Katrien bij haar kwam. Op dat moment was er ook nog geen plaats voor teleurstelling, omdat ze nog niet besefte wat er allemaal aan het gebeuren was. Dat besef kwam pas later, toen ze in het ziekenhuis aankwam. Dan begon het door te dringen dat ze noodgedwongen moest opgeven tijdens haar eerste EK deelname. Het is dan ook logisch dat ze tijdens dat eerste EK de wedstrijd graag had uitgereden.

Komende zondag, 13 november, staat de Grote Prijs Beekse Bergen gepland. Een internationale cross voor junior-vrouwen. Op een nieuw parcours zullen de renners en rensters er kennis maken met een snelle ronde op gevarieerde ondergrond. Zand, bos, gras en verhard terrein, het komt allemaal aan bod. En alsof dat nog niet genoeg is, zijn er twee bruggen en de gekende serie balken. De wedstrijd van Jana start om 10 uur.

TV & Tickets:

Bij sporza kan je vanaf 13u40 terecht om de wereldbeker veldrijden te volgen van de dames en heren Elite. Wil je liever zelf gaan kijken? Tickets

 

Lees meer:

https://www.radioninove.be/jana-van-der-veken-naar-ek-cyclo-cross/

 

Jana Van Der Veken - ziekenhuis
© Jana Van Der Veken