Sport

Jade Linthoudt rijdt podiumplaats in voorbereiding op het EK

Zondag werd in Huise (Kruisem) een wedstrijd voor dames juniores en nieuwelingen gereden. Na een zware trainingsweek als voorbereiding op het EK voor dames juniores, wist Jade Linthoudt een 3e plaats te behalen.

De juniores kregen 11 ronden van 6,5 km voorgeschoteld. Nieuwelingen vallen in op 750m van de 2e doortocht. Samen leggen ze de resterende 9 ronden af. In de 5e ronde vonden de dames juniores de aansluiting bij de nieuwelingen. In ronde 7 rijden twee rensters weg van het peloton. De twee werden niet meer gegrepen en strijden voor winst. Op twee ronden van het einde besliste Jade om solo op zoek te gaan naar de resterende podiumplaats, en met succes.

De Australische Keira Will (WATERSLEY R) pakte de winst voor Lore De Schepper (AA DRINK YOUNG LIONS), Jade Linthoudt (CC PAVÉ 76) werd 3de op 42 seconden.

In de pelotonspurt wist de Ninoofse Kiana Van Der Taelen (JONGE RAKKERS VOLLEZELE) nog een mooie 7e plaats te bemachtigen. Zij rijdt overigens nog voor de nieuwelingen en werd zo ook 3e binnen die categorie.

Ook succesvol met de studies

Jade kreeg deze week ook goed nieuws op schoolvlak en start eind september haar derde bachelor geneeskunde. Vanaf nu is het volle focus op het EK dat zaterdag 9 juli 2022 om 10u start in Anadia (Portugal). Woensdag neemt Jade het vliegtuig naar Portugal. We zijn benieuwd of ze nog beter kan doen dan vorig jaar. Toen werd ze beste Belgische met een knappe 22e plaats. Wij wensen haar alvast veel succes toe!