Ninove Pollare Sport

Jérôme Baugnies verlengt in Pollare zijn titel van Provinciaal Kampioen

Jérôme Baugnies (TEAM METALCED), die mee zijn schouders zette onder het PK bij de Elite zonder contract, verlengde vandaag zijn Provinciale titel in het Oost-Vlaamse Pollare. Brothers on Bikes, de amateur training club van Jérôme Baugnies en halfbroer Julien Van den Brande (S-BIKES – DOLTCINI), stond in voor de organisatie.

Het was een open Provinciaal kampioenschap, wat wil zeggen dat de wedstrijd open staat voor renners die ook buiten de provincie wonen. De beste drie Oost-Vlamingen zullen na afloop het podium mogen betreden. 141 renners namen de start en moesten 13 ronden van 10.7 KM afleggen, goed voor een totaal van 139.1 KM.

In de openingsfase van de wedstrijd waagde Bo Godart (XSPEED UNITED CONTINENTAL TEAM) zich aan een vroege ontsnapping, zijn maximale voorsprong was 11 sec, het peloton rekende hem bij het ingaan van de 2e ronde al in. In de 3e ronde probeerde een duo weg te raken, Thibau Verhofstadt (TARTELETTO – ISOREX) en Michiel Stockman (SARIS ROUVY SAUERLAND TEAM) kregen maximaal 11 sec van het peloton.

Het was wachten tot half koers voor een echte ontsnapping, David Desmecht (S-BIKES – DOLTCINI) en Kevin Neirynck (C.T. KEUKENS BUYSSE) konden ontsnappen, ze werden achterna gezeten door een groepje van 8 renners, kort gevolgd door het peloton. Enkel Desmecht kon met luttele seconden 1 ronde lang voorop blijven, maar werd nadien ook gegrepen. Een poging van Tim Coppens (VETRAPO – B-CLOSE) werd in de 9e ronde ook teniet gedaan, zijn maximale voorsprong bedroeg 18sec.

In de 11e ronde ontstaat een kopgroep van 5 renners, de voorsprong is echter niet noemenswaardig, we gaan dus voor een onverwachte massa sprint bergop. De Noor Peder Dahl Strand (MYSENLAN-PXL CARPETS-QUALITY RENOVATIE) toont zich de sterkste, hij gaat de Antwerpse provinciale kampioen Sven Noels (TEAM THIELEMANS – DE HAUWERE) voor, Brent Van De Kerkhove (TARTELETTO – ISOREX) legt beslag op de 3e plaats in de wedstrijd.

De eerste Oost-Vlaming vinden we op een 5e plaats, de Okegemse bakker Jérôme Baugnies, die hiermee zijn titel verlengt met een jaartje.

De uitslag:

1 Peder Dahl STRAND (Nor) 3u11’25”

2 Sven NOELS (Bel)

3 Brent VAN DE KERKHOVE (Bel)

4 Vince GERITS (Bel)

5 Jérôme BAUGNIES (Bel) 1e Oost-Vlaanderen

Volledige uitslag: https://cycling.vlaanderen//competitie/uitslagen/detail?date=2022-08-20&key=5942

Alain Sennesael

Alain Sennesael

Alain Sennesael