Ninove Sport

Sport Vlaanderen-Baloise opnieuw aan zet in Ninove

Op de nationale feestdag zorgt de Koninklijke Denderclub Ninove traditie getrouw voor wielerspektakel in Ninove. En ook dit jaar was dat niet anders, met de 79e editie van de Grote Prijs Beeckman-Decaluwé. Jules Hesters was de snelste en klopte Dries De Bondt in de sprint.

De renners kregen 166 km voorgeschoteld, verdeeld over 13 ronden. Met een gemiddelde van meer dan 47km/h, was het van bij het begin gas geven. Na vele wanhoopspogingen, was het dan ook lang wachten op de eerste echte vlucht. Die ontstond uiteindelijk iets na half koers, 16 renners kozen het hazenpad en kregen vrijgeleide naar de finale. Daarbij onder andere de winnaar van vorig jaar Jens Reynders en teamgenoot Jules Hesters, maar ook de ex-Belgisch kampioen Dries De Bondt, Niels Vandeputte, David Van der Poel (broer van Mathieu) en de uitgesproken favoriet Tom Van Asbroeck (reeds twee keer winnaar van de Grote Prijs Beeckman-Decaluwé). In de finale konden 4 renners nog wat versnellen, waarbij Jules Hesters en Dries De Bondt op 7 km van het einde gingen strijden om de winst. Dries De Bondt (Alpecin–Fenix) moest applaudisserend de duimen leggen voor Jules Hesters (Sport Vlaanderen Baloise). Jules pakte zo zijn eerste profzege, ploeggenoot Jens Reynders werd nog derde na een sprint van de achtervolgers.

Uitslag:

1: Jules HESTERS (SPORT VLAANDEREN – BALOISE): 3H28’46S

2: Dries DE BONDT (ALPECIN FENIX)

3: Jens REYNDERS (SPORT VLAANDEREN – BALOISE) + 18″

4: Stef ROGIER (RB ZELFBOUW UCT)

5: Tom VAN ASBROECK (ISRAEL – PREMIER TECH)

Volledige uitslag: https://cycling.vlaanderen//competitie/uitslagen/detail?date=2022-07-21&key=5922

Hebeluister hieronder de spannende aankomst en een reactie van winnaar Jules Hesters en de voorzitter van VZW Denderclub Pascal Carael

Alain Sennesael

 

Radio Ninove

Radio Ninove

Radio Ninove

Radio Ninove

Radio Ninove

Radio Ninove

Radio Ninove

Radio Ninove

Radio Ninove

Radio Ninove

Radio Ninove

Radio Ninove

Radio Ninove

Radio Ninove

Radio Ninove

Radio Ninove

Radio Ninove