Sport

Jade Linthoudt draait opnieuw goed mee bij de dames elite

Een verdiende 11e plaats voor Jade Linthoudt in de dames elite wedstrijd op 23 juli in Lierde.

Een mooi deelnemersveld vandaag in Lierde voor de dames elite wedstrijd. Voor Plantur-Pura onder andere Kiona Crabbé, Julie Van de Velde, Annemarie Worst en Marion Norbert Riberolle. Verder nog Fien Masure, Jessy Druyts en de Ierse Megan Armitage. In totaal stonden er 70 dames aan de start en daarbij ook de uit Appelterre-Eichem komende dames Jade linthoudt en Jana Van Der Veken (beiden rijden normaal nog in de juniores categorie).

Pech voor Jana Van Der Veken:

91 km moest er worden afgelegd verdeeld over 13 ronden. Na de 3e ronde moesten we jammer genoeg afscheid nemen van Jana Van Der Veken (Proximus-Alpha Motorhomes-Doltcini CT) die naar eigen zeggen wel een goeie dag had, maar er geen rekening mee had gehouden dat ze de wedstrijd verplicht met een juniores verzet diende te rijden (Maximaal 7.93m – 52×14). Daardoor kon ze in de afdalingen de dames elite moeilijk bijhouden en moest ze noodgedwongen de wedstrijd staken na de 3e ronde.

Jade Linthoudt (CC Pavé 76) daarentegen wist de hele wedstrijd goed mee te draaien voorin het peloton. Na enkele aanvalspogingen in de eerste ronden, was het toch wachten tot de 9e ronde vooraleer 2 rensters zich konden afscheiden. Marion Norbert Riberolle (Plantur-Pura) en Megan Armitage (IBCT) ontsnapten uit dat peloton en konden 2 minuten voorsprong opbouwen, zij streden dan ook voor winst. In de laatste ronde besliste Marion Norbert Riberolle om de Ierse achter te laten en zo alleen over de finish te rijden. Megan Armitage wordt 2e op 15seconden, het peloton spurtte na iets meer dan 2 minuten en werd gewonnen door de Nederlandse Scarlett Souren (WV Schijndel). Jade Linthoudt pakte in die sprint nog een mooie 11e plaats.

Uitslag:

1: Marion Norbert Riberolle (Plantur-Pura) 2h22’00”

2: Megan Armitage (IBCT) + 15.0″

3: Scarlett Souren (WV Schijndel) +2’10”

4: Laura Vainionpää (S-Bikes Doltcini)

5: Quinty Van de Guchte (Keukens Redant Cycling Team)

11: Jade Linthoudt (CC Pavé 76)

De volledige uitslag:
https://cycling.vlaanderen//competitie/uitslagen/detail?date=2022-07-23&key=6112

Vrijdag 29/07 rijdt Jade opnieuw een wedstrijd bij de dames elite in Bambrugge. Start om 17u00