Nieuws Ninove

Gezellig Kokerellen tijdens het Moederdagweekend

Altijd al eens willen koken met lokale seizoensvoeding én Fair Trade producten? In Moederdagweekend kun je aan de slag met de Hello Fair maaltijd-box. De (h)eerlijke ingrediënten en het recept worden aan huis geleverd op zaterdag 7 mei. Keukenpret verzekerd!

In mei vindt de Week van de Korte Keten en de World Fair Trade Day plaats. Naar aanleiding hiervan slaan Buurderij Ninove-Atom en de Wereldwinkel van Ninove de handen in elkaar. Samen bieden zij u op zaterdag 7 mei een heerlijke maaltijdbox aan waarin het beste van twee werelden te vinden is.

De maaltijdbox bevat lokale groenten en vlees, én Fair Trade voeding die verder weg op onze aardbol geproduceerd wordt zoals rijst, kokosmelk en palmharten. “Het unieke aan deze maaltijdbox is dat elke producent van de ingrediënten een faire prijs ontvangt voor zijn harde labeur”, zegt Katrien Van Deun, vrijwilliger in de Oxfam Wereldwinkel van Ninove.

Zelf aan de slag

U kan in uw eigen keuken aan de slag met de (h)eerlijke ingrediënten en met het eenvoudig, uitgewerkt recept. “Samen gezellig kokerellen, wie weet is dit hét ideale Moederdaggeschenk? De maaltijdbox wordt bovendien aan huis geleverd. Het leven kan toch mooi zijn”, vertelt Jamien Stoelzaet, verantwoordelijke van de Buurderij.

Praktisch

U hebt keuze tussen twee gerechten : de Kokos-limoenrijst met gemarineerde kalkoen, wortel en lente-ui en de Vrolijke palmhartencurry met kikkererwten, groene asperge en bloemkoolroosjes.

Voor beide gerechten is er een box met ingrediënten voor 2 en voor 4 personen. Bij het gerecht kan je vrijblijvend ook een dessert, een wijntje, of een heerlijk geurend Moederdaggeschenk kiezen.

Bestellen

Meer informatie en bestellen kan op de link https://forms.gle/ANbJcRK7Nxa3ncMR6 tot 30 april . Op de facebookpagina van Buurderij Ninove-Atom en van Oxfam Wereldwinkel Ninove vindt u ook de link naar het inschrijvingsformulier.

Levering aan huis in Ninove en in de buurgemeenten Geraardsbergen, Haaltert, Liedekerke, Denderleeuw, Roosdaal en Gooik.

Haal jouw pakket zelf af in de Buurderij of de Wereldwinkel van Ninove en ontvang korting.