Sport

Voetbaluitslagen 24 april 2022

Eén speeldag voor het einde van de reguliere competitie deed KVK Ninove A een uitstekende zaak met het oog op de promotie.

Het won uit bij RFC Wetteren A met 2 – 4. KVK kwam nochtans vrij vroeg op achterstand, maar na een kwartier stonden de bordjes alweer in evenwicht. Ninove ging uiteindelijk rusten met een 1 – 2 voorsprong. In de tweede helft diepte Ninove de score verder uit via Grancea. Op een kwartier van het einde knokte Wetteren zich opnieuw in de wedstrijd. In blessuretijd legde Olivier Romero de 2 – 4 einduitslag vast.

Door het verlies van naaste concurrent KSC Lokeren-Temse komt KVK Ninove A op de 2de plaats in de algemene rangschikking. Het telt evenveel punten als de Waaslanders, maar KVK heeft een beter doelsaldo. Volgende week staat de topper tussen KVK Ninove A en KSC Lokeren-Temse op het programma. Ninove heeft genoeg aan een gelijkspel om te promoveren.

KVK Ninove B haalde uit tegen rode lantaarn FCW Gijzegem. Het werd 5 – 0.