Nieuws Ninove

Buurderij Ninove-Atom en Rikolto steunen recht op goed eten met ‘Vergeten Groentenzak’

In januari viert ook Ninove de Week Voor Goed Eten, een initiatief van Rikolto dat hier en in de rest van de wereld het recht op goed eten in de kijker zet. Ter gelegenheid van dit initiatief biedt Rikolto samen met de Buurderij de Vergeten Groentenzak aan in Ninove van 17 tot 20 januari.

Op 35 plekken in Vlaanderen slaan ambassadeurs van Rikolto, een internationale organisatie die pleit voor gezonde en duurzame voeding, de handen in elkaar met lokale producenten. Ze verkopen Vergeten Groentenzakken met producten van de boer en een (lokaal) recept. In Ninove werken ze samen de Buurderij.

Met de werking van de Buurderij zetten we producenten uit de streek en gezonde, duurzame voeding in de kijker. Daarom werken we a.d.h.v. de Vergeten Groentenzak graag mee aan de campagne van Rikolto”, aldus Jamien Stoelzaet van Buurderij Ninove-Atom.

De Vergeten Groentenzak bevat (h)eerlijke, vergeten groenten uit de streek zoals boerenkool, pastinaak, zoete aardappel, etc. Daarbij zitten ook twee inspiratiefiches voor het maken van gezonde chips en een fluweelzacht soepje.

Je kan je Vergeten Groentenzak hier bestellen tot maandagavond 15 januari. De zak oppikken kan:

  • woensdag 17 januari van 14.00 uur tot 18.00 uur in Oxfam Wereldwinkel (Denderkaai 42, Ninove)
  • donderdag 18, vrijdag 19 en zaterdag 20 januari van 10.00 uur tot 19.00 uur in de Buurderij (Herlinckhof, Vijversweg 3, Ninove)

Lees ook:

Oxfam Wereldwinkel en Buurderij Ninove-Atom brengen opnieuw de herfst op je bord met “Hello Fair Kookbox”