Nieuws Ninove

Inschrijvingen voor derde Open Mic CC De Plomblom van start

Tot 1 maart kunnen opkomende artiesten uit Ninove en omstreken zich inschrijven voor de derde Open Mic van CC De Plomblom op 10 mei. Kandidaten maken kans op een prijs van 250 euro. De winnaar krijgt ook een eigen plek in de programmatie van De Plomblom.

Open Mic is een talentenjacht voor opkomende artiesten van alle slag. Solomuzikanten, comedians, rappers en andere profielen die podiumervaring willen opdoen en/of Ninove willen verbluffen met hun onontdekt talent, zijn welkom. Acht kandidaten krijgen op vrijdagavond 10 mei een microfoon en een podium. In tien tot vijftien minuten proberen ze het publiek én de vakjury op hun hand te krijgen. Artiesten die ouder zijn dan zestien en een originele solo-act hebben, kunnen zich kandidaat stellen.

Carrièreboost

De winnaar van de Open Mic gaat niet enkel met de eer naar huis. Naast een cheque van 250 euro om hun act verder te ontwikkelen, mag de winnaar ook het voorprogramma van een passende voorstelling in CC De Plomblom spelen. Zo geeft CC De Plomblom een springplank aan de artiesten van morgen. Nio, de winnaar van vorig jaar, zal zo zijn eerste grote optreden geven op 25 mei tijdens het feestconcert Night of the Ploms met o.a. Thijs, Tim, Bram & Lennert.

Praktisch

Wie klaar is om in de spotlight te staan, stuurt voor 1 maart een demofilmpje van 2 minuten en een motivatiemail met foto naar openmic@ninove.be. In maart worden alle potentiële kandidaten gecontacteerd. Alle info en het wedstrijdreglement vind je hier.