Nieuws Ninove Outer

Oxfam Wereldwinkel en Buurderij Ninove-Atom brengen opnieuw de herfst op je bord met “Hello Fair Kookbox”

Oxfam Wereldwinkel Ninove en de Buurderij slaan de handen in elkaar om voor de vierde keer een Hello Fair Kookbox te bereiden. Een box vol (h)eerlijke producten die ze op zaterdag 18 november aan huis leveren. “Hiermee steun je de boeren van om de hoek én wereldwijd.”

Binnenkort bieden Oxfam Wereldwinkel in Ninove en Buurderij Ninove-Atom een nieuwe kookbox aan met het beste van twee werelden. Zoals gewoonlijk bevat de box lokale seizoensgroenten en vlees, maar ook fairtradevoeding zoals quinoa, palmharten en rijst. Katrien Van Deun, vrijwilliger bij de Oxfam Wereldwinkel van Ninove, benadrukt dat deze kookbox zich onderscheidt doordat elke producent van de ingrediënten een eerlijke prijs krijgt voor hun harde werk.

Met het uitgewerkt, eenvoudige recept kun je in je eigen keuken zelf aan de slag. “Onder vrienden of familie kun je samen kokerellen en er zo een leuke weekendactiviteit van maken. Keukenpret is verzekerd! Bovendien wordt de kookbox aan huis geleverd”, aldus Jamien Stoelzaet, verantwoordelijke van de Buurderij. Je kan er ook voor kiezen om de kookbox zelf op te halen.Praktisch

Er is opnieuw keuze tussen twee hoofdgerechten: een vegetarische en hartige palmhartentaart met herfstsalade of kalkoen palava. Bij het gerecht kan je vrijblijvend ook een verrassende wortel-quinoasoep, een fles wijn of een dessertje bestellen.

Meer informatie lezen en bestellen kan hier tot maandag 13 november. Op de facebookpagina van Buurderij Ninove-Atom en van Oxfam Wereldwinkel Ninove vind je dezelfde link naar het inschrijvingsformulier.

Ze leveren aan huis in Ninove en in de buurgemeenten Geraardsbergen, Haaltert, Liedekerke, Denderleeuw, Roosdaal en Gooik. Je kan jouw pakket zelf afhalen in Buurderij Ninove-Atom of in de Wereldwinkel van Ninove en zo een waardebon van 5 euro voor de Buurderij ontvangen.